14 jun 2016 06:00

14 jun 2016 06:00

Vad gör ni åt tafsandet?

SISTA NATTEN MED GÄNGET

I fredags var det ”sista natten med gänget” på Skara Sommarland för årets niondeklassare. Det borde vara en dag och kväll fylld med glädje och skoj. Glada minnen som ungdomarna bär med sig inför nästa steg i sitt liv mot vuxenvärlden.

Men när jag pratar med min dotter dagen efter så säger hon: ”Det var första och sista gången jag går på sånt disco”. Jaså varför, undrar jag. Jo, då berättar hon hur flera grupper med killar i omgångar omringat tjejerna. Försökt att skärma av så att ingen ska se vad som pågår i ringen. Och killarna har turats om att göra närmanden och tafsar på flickornas kön. Kör upp händerna mellan benen på dem. Detta är inte okej beteende någonstans. Och jag undrar vad skolan, ledarna, Sommarland och projektansvariga har för tanke och vad ni ska göra åt saken?

Orolig mamma

Men när jag pratar med min dotter dagen efter så säger hon: ”Det var första och sista gången jag går på sånt disco”. Jaså varför, undrar jag. Jo, då berättar hon hur flera grupper med killar i omgångar omringat tjejerna. Försökt att skärma av så att ingen ska se vad som pågår i ringen. Och killarna har turats om att göra närmanden och tafsar på flickornas kön. Kör upp händerna mellan benen på dem. Detta är inte okej beteende någonstans. Och jag undrar vad skolan, ledarna, Sommarland och projektansvariga har för tanke och vad ni ska göra åt saken?

Orolig mamma

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.