15 jun 2016 06:00

15 jun 2016 06:00

En parallell?

NATO

Kommunen sålde Billingebadet för en 0,5 miljon för sju år sedan och köper nu tillbaka det för 10 miljoner, och innan försäljningen rustades det upp för 1,4 miljoner. Försvaret sålde pansarregementet på Gotland för 40 miljoner för elva år sedan och köper nu tillbaka och återskapar det för 780 miljoner, och strax före försäljningen rustades det upp för 50 miljoner. Där ska finnas 14 stridsvagnar och 160 man permanent bemanning plus en styrka på 140 man i Skövde som kan flygas över. Enligt militärledningen kan denna styrka endast försvara ett mål, t.ex. Slite hamn, under en kort tid, typ några timmar – en dag.

Nato genomför just nu två stora övningar riktade mot Ryssland, en i nordöstra Polen kallad ”Anakonda” där 31 000 soldater deltar varav 160 från Sverige. Uppgivet skäl: ”Att öva Natos förmåga att försvara sin östra flank”. Den andra Nato-övningen genomförs i Östersjön med 6 000 soldater kallas ”Baltops” och Sverige deltar med cirka 100 man.

Inte undra på att man retar upp Ryssland med dessa provokationer! Nato är en krigsorganisation, inte en fredsorganisation! Sverige borde inte ha skrivit på Värdlandsavtalet och Sverige bör inte gå med i Nato! Militärer och vapen skapar och föder krig! För vår trygghet bör vi återgå till det gamla ”alliansfrihet i fred syftande till neutralitet i krig”, och helt avveckla militären.

Sture Grönblad (MP)

Nato genomför just nu två stora övningar riktade mot Ryssland, en i nordöstra Polen kallad ”Anakonda” där 31 000 soldater deltar varav 160 från Sverige. Uppgivet skäl: ”Att öva Natos förmåga att försvara sin östra flank”. Den andra Nato-övningen genomförs i Östersjön med 6 000 soldater kallas ”Baltops” och Sverige deltar med cirka 100 man.

Inte undra på att man retar upp Ryssland med dessa provokationer! Nato är en krigsorganisation, inte en fredsorganisation! Sverige borde inte ha skrivit på Värdlandsavtalet och Sverige bör inte gå med i Nato! Militärer och vapen skapar och föder krig! För vår trygghet bör vi återgå till det gamla ”alliansfrihet i fred syftande till neutralitet i krig”, och helt avveckla militären.

Sture Grönblad (MP)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.