15 jun 2016 06:00

15 jun 2016 06:00

Fler papperskorgar löser inte problemen

Skräp

I lördagens SLA kunde man läsa en insändare där skribenten efterlyste fler sopkärl. Detta för att kommunen menar att det blivit skräpigare på stan.

Jag var nyligen i Tokyo, en stad med cirka 12 miljoner invånare. Det som slog mig var att det inte var skräpigt. Det fanns inte heller speciellt många sopkärl. Till och med fimpar på trottoaren saknades. Istället fanns särskilda rökrutor där rökarna stod och där det även fanns askfat.

Jag tror inte att fler papperskorgar löser alla problem med nedskräpning. Det handlar mer om attityd och beteende. Finns det ingen papperskorg precis där man står så är det lättare att slänga skräpet på marken än att ta med sig det till närmsta papperskorg – eller kanske till och med ta med det hem!

Göran

I lördagens SLA kunde man läsa en insändare där skribenten efterlyste fler sopkärl. Detta för att kommunen menar att det blivit skräpigare på stan.

Jag var nyligen i Tokyo, en stad med cirka 12 miljoner invånare. Det som slog mig var att det inte var skräpigt. Det fanns inte heller speciellt många sopkärl. Till och med fimpar på trottoaren saknades. Istället fanns särskilda rökrutor där rökarna stod och där det även fanns askfat.

Jag tror inte att fler papperskorgar löser alla problem med nedskräpning. Det handlar mer om attityd och beteende. Finns det ingen papperskorg precis där man står så är det lättare att slänga skräpet på marken än att ta med sig det till närmsta papperskorg – eller kanske till och med ta med det hem!

Göran

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.