16 jun 2016 06:00

16 jun 2016 06:00

Stängda dörrar ger ingen trygghet

ERIKSDALSKOLAN

Vi ifrågasätter Eriksdalskolans beslut att öka tryggheten genom att hålla skolan stängd fem minuter innan start 08.00. Att bemöta problematik med stim i korridorerna och ansvarstagande innan skolan börjar genom att stänga ute eleverna (barn i sjuårsåldern och äldre) är för oss obegripligt.

Vi undrar hur Eriksdalskolan definierar trygghet? Att en sjuåring blir bemött av en lärare som vaktar dörren så att ingen går in? Att alltid bära med sig regnkläder för att inte bli blöt vid regn? Trots att regnkläderna normalt hänger inne i korridoren. Är man kissnödig får man hålla sig till dörren öppnas? Hur kan detta leda till ökad trygghet?

Listan av problem med att hålla skolan stängd kan göras lång. Många föräldrar ser vilken frustration detta medför. Varför ser inte Eriksdalskolan det?

Öppna upp dörrarna för en ökad trygghet och lös grundproblemet utan att bestraffa alla!

Föräldrarna

Vi undrar hur Eriksdalskolan definierar trygghet? Att en sjuåring blir bemött av en lärare som vaktar dörren så att ingen går in? Att alltid bära med sig regnkläder för att inte bli blöt vid regn? Trots att regnkläderna normalt hänger inne i korridoren. Är man kissnödig får man hålla sig till dörren öppnas? Hur kan detta leda till ökad trygghet?

Listan av problem med att hålla skolan stängd kan göras lång. Många föräldrar ser vilken frustration detta medför. Varför ser inte Eriksdalskolan det?

Öppna upp dörrarna för en ökad trygghet och lös grundproblemet utan att bestraffa alla!

Föräldrarna

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.