21 jun 2016 06:00

21 jun 2016 06:00

Prioritera kärnverksamheten

Slösas:

Skattebetalarnas förening har gjort en genomgång av kommunernas verksamhet och finner att det slösas inom de områden som inte tillhör kärnverksamheten. Denna förening ligger väldigt nära allianspartierna och dessa partier borde ta till sig vad de säger i sin rapport.

Det betyder att Skövde skulle kunna satsa mer på skola, vård och omsorg om man avvecklade det som inte tillhör kärnverksamheten, såsom flygplatsen och Next Skövde och andra tveksamma projekt. Det betyder att då finns det utrymme att satsa på bättre arbetsmiljö för personalen inom hemtjänsten och därmed bättre service till brukarna.

Bengt Sjökvist

ordförande PRO Skövde

Skattebetalarnas förening har gjort en genomgång av kommunernas verksamhet och finner att det slösas inom de områden som inte tillhör kärnverksamheten. Denna förening ligger väldigt nära allianspartierna och dessa partier borde ta till sig vad de säger i sin rapport.

Det betyder att Skövde skulle kunna satsa mer på skola, vård och omsorg om man avvecklade det som inte tillhör kärnverksamheten, såsom flygplatsen och Next Skövde och andra tveksamma projekt. Det betyder att då finns det utrymme att satsa på bättre arbetsmiljö för personalen inom hemtjänsten och därmed bättre service till brukarna.

Bengt Sjökvist

ordförande PRO Skövde

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.