22 jun 2016 06:00

22 jun 2016 06:00

Fult gjort, Tibro kommun!

Öppna förskolan

Tibro kommun, ni gör det igen. De ofattbara, tråkiga och konsekvensförödande besluten tar ju inte slut på denna plats.

Tidigt i våras stängde ni ner vår fantastiska verksamhet öppna förskolan på Familjecentralen. Det var en tillfällig stängning sa man, det var inte länge sedan man övervägde att bryta det löftet. Nu har man bestämt sig för att ändå hålla sitt löfte och öppna Familjecentralen igen till hösten, då förväntar man sig säkert att vi som föräldrar ska vara tacksamma. Tacksamma över att man planerar en verksamhet som nästa år igen kommer att stänga i mars, ja för det har man ju redan planerat in. Den tillfälliga stängningen av en verksamhet som gör vår kommun attraktiv kommer att permanentas på så vis att det blir ett återkommande inslag så fort man ser att barnkullarna är för stora.

Inte nog med det så ska öppna förskolans verksamhet petas in i andra lokaler, som inte är ändamålsenliga för verksamheten och som gör att den direkta närheten till BVC försvinner. Många av de stora fördelarna med vår öppna förskola kommer att försvinna, men det kanske är planen att efter 30 år banta bort verksamheten successivt så att man slipper bedriva den också till slut?

Jag förstår att det är svårt att få ihop siffror och kalkyler, jag förstår också att barn behöver förskolor att gå på. Det jag inte förstår är varför man redan i juni ett år i förväg väljer att prioritera bort den verksamhet som i mångt och mycket gör att föräldrar som är hemma med sina barn trivs i sin situation. Senast idag pratade jag med en mamma som ångrade att hon inte sökt förskoleplats redan till hösten för sitt barn, hon hade räknat med att få tillbaka den verksamhet vi känner till och längtat efter, men nu med facit i hand så låter det som att det var en stor miss att lita på Tibro kommun i den frågan. Men målet är väl kanske att alla skolar in sina barn dagen efter de fyllt ett år så att man får göra ännu fler tillfälliga avdelningar att peta in de små krabaterna på.

Visst håller ni ert löfte om att öppna verksamheten igen, men detta är fult gjort Tibro, riktigt fult!

Pernilla Öman

Tibro kommun, ni gör det igen. De ofattbara, tråkiga och konsekvensförödande besluten tar ju inte slut på denna plats.

Tidigt i våras stängde ni ner vår fantastiska verksamhet öppna förskolan på Familjecentralen. Det var en tillfällig stängning sa man, det var inte länge sedan man övervägde att bryta det löftet. Nu har man bestämt sig för att ändå hålla sitt löfte och öppna Familjecentralen igen till hösten, då förväntar man sig säkert att vi som föräldrar ska vara tacksamma. Tacksamma över att man planerar en verksamhet som nästa år igen kommer att stänga i mars, ja för det har man ju redan planerat in. Den tillfälliga stängningen av en verksamhet som gör vår kommun attraktiv kommer att permanentas på så vis att det blir ett återkommande inslag så fort man ser att barnkullarna är för stora.

Inte nog med det så ska öppna förskolans verksamhet petas in i andra lokaler, som inte är ändamålsenliga för verksamheten och som gör att den direkta närheten till BVC försvinner. Många av de stora fördelarna med vår öppna förskola kommer att försvinna, men det kanske är planen att efter 30 år banta bort verksamheten successivt så att man slipper bedriva den också till slut?

Jag förstår att det är svårt att få ihop siffror och kalkyler, jag förstår också att barn behöver förskolor att gå på. Det jag inte förstår är varför man redan i juni ett år i förväg väljer att prioritera bort den verksamhet som i mångt och mycket gör att föräldrar som är hemma med sina barn trivs i sin situation. Senast idag pratade jag med en mamma som ångrade att hon inte sökt förskoleplats redan till hösten för sitt barn, hon hade räknat med att få tillbaka den verksamhet vi känner till och längtat efter, men nu med facit i hand så låter det som att det var en stor miss att lita på Tibro kommun i den frågan. Men målet är väl kanske att alla skolar in sina barn dagen efter de fyllt ett år så att man får göra ännu fler tillfälliga avdelningar att peta in de små krabaterna på.

Visst håller ni ert löfte om att öppna verksamheten igen, men detta är fult gjort Tibro, riktigt fult!

Pernilla Öman

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.