24 jun 2016 06:00

24 jun 2016 06:00

Island har fått ett svenskt helgon

Fotboll

Island är ungefär lika stort som Malmö. Hur kan detta lilla land bli så bra?

För att förstå måste man besöka Island, jag har gjort det tre gånger. Islänningar kan vara kärva, envisa och arbetsamma. Det är ett mycket vackert annorlunda land, jag är framför allt förälskad i en plats på norra Island – Akureyri. Där finns ett litet sjukhus med cirka tio platser högt uppe på ett berg med milsvid havsutsikt. För mig en av de vackraste platserna på jorden.

Islänningarna älskar sitt land. Detta har Lagerbäck förstått att använda i deras fotbollslag, jag beundrar dem och jag rekommenderar alla att åka dit. Nu är deras fotbollslag överlägset bäst i Skandinavien. Grattis Island!

P-O Elfstrand

 

För att förstå måste man besöka Island, jag har gjort det tre gånger. Islänningar kan vara kärva, envisa och arbetsamma. Det är ett mycket vackert annorlunda land, jag är framför allt förälskad i en plats på norra Island – Akureyri. Där finns ett litet sjukhus med cirka tio platser högt uppe på ett berg med milsvid havsutsikt. För mig en av de vackraste platserna på jorden.

Islänningarna älskar sitt land. Detta har Lagerbäck förstått att använda i deras fotbollslag, jag beundrar dem och jag rekommenderar alla att åka dit. Nu är deras fotbollslag överlägset bäst i Skandinavien. Grattis Island!

P-O Elfstrand

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.