27 jun 2016 06:00

27 jun 2016 06:00

Du missade väl inte den nya trenden?

SKOLAN

Det här läsåret är till ända och du missade väl inte att haka på den nya trenden? Du har säkert hört talas om den då den dyker upp allt oftare i de mest oväntade situationer. Till och med gymnasiechefen, i egenskap av förälder, följer den. Häng med innan den blåser över! Om du inte har snappat upp den ännu – lugn, bara lugn. Om åtta veckor börjar ett nytt läsår här och du får en ny chans.

För att följa trenden behöver du endast en stark röst, ett ilsket tonläge, en färgstark vokabulär, en telefon som ringer bäst efter klockan 21, mer eller mindre bra argument och en överdriven känsla av rättmätighet. Om du har alla de sakerna tillgängliga är det bara att gå på nästa nivå. Känslomässig utpressning, hot om att kontakta Skolinspektionen vid minsta fel (stavfel på tavlan kan räcka) och allmänt skitsnack på stan. Visst förtjänar väl den där läraren som inte gav ditt barn det, i ditt tycke, rätta betyget en smula negativ uppmärksamhet? Varför skulle läraren följa läroplanen och skollagen? Det handlar ju trots allt om ditt barn, inte om kunskaper eller kunskapskrav.

Vi lärare välkomnar i alla fall trenden. Äntligen har alla insett att vi inte är människor som ni andra.

Tea Cher

För att följa trenden behöver du endast en stark röst, ett ilsket tonläge, en färgstark vokabulär, en telefon som ringer bäst efter klockan 21, mer eller mindre bra argument och en överdriven känsla av rättmätighet. Om du har alla de sakerna tillgängliga är det bara att gå på nästa nivå. Känslomässig utpressning, hot om att kontakta Skolinspektionen vid minsta fel (stavfel på tavlan kan räcka) och allmänt skitsnack på stan. Visst förtjänar väl den där läraren som inte gav ditt barn det, i ditt tycke, rätta betyget en smula negativ uppmärksamhet? Varför skulle läraren följa läroplanen och skollagen? Det handlar ju trots allt om ditt barn, inte om kunskaper eller kunskapskrav.

Vi lärare välkomnar i alla fall trenden. Äntligen har alla insett att vi inte är människor som ni andra.

Tea Cher

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.