28 jun 2016 06:00

28 jun 2016 06:00

Dags att lägga ner EU

BREXIT

Storbritannien har valt att lämna EU. Detta har icke oväntat kritiserats av ledarskribenter i samtliga större svenska tidningar, liksom i statlig tv (som i praktiken långt ifrån är opartisk). Man förfasar sig och utmålar alla möjliga negativa konsekvenser, allt i syfte att påverka den svenska opinionen att agera EU-vänligt.

Liknande kampanj från ”eliten” bedrevs också i Storbritannien, men vanliga förnuftiga människor hade fått nog och röstade för utträde. Man såg de negativa konsekvenserna, där den gigantiska organisationen EU bestämmer allt mer i detalj hur samhället skall fungera. EU har ursprungligen varit ett framgångsrikt freds- och samarbetsprojekt efter andra världskriget. Efterhand har det dock urartat, ett stort antal mycket välbetalda politiker och tjänstemän sysslar med bagateller, såsom hur bananen skall vara krökt, och om snuset skall tillåtas. I samband med flyktingkrisen förra året blev det kaos, där EU inte agerade på ett förnuftigt sätt.

Nu har den vanliga människan sagt stopp för denna process. EU har blivit en självgående koloss som inte längre har något berättigande. EU bör ersättas med ett frihandelsavtal, samt en del andra frivilliga överenskommelser mellan Europas länder inom t.ex. miljö och bekämpning av kriminalitet. Äntligen har den vanliga förnuftiga människan sagt ifrån, förhoppningsvis kommer vi även i Sverige att få tillfälle till en snar folkomröstning. ”Eliten” kommer dock göra allt för att förhindra detta, de har för mycket att förlora på ett utträde.

Vän av ordning

Liknande kampanj från ”eliten” bedrevs också i Storbritannien, men vanliga förnuftiga människor hade fått nog och röstade för utträde. Man såg de negativa konsekvenserna, där den gigantiska organisationen EU bestämmer allt mer i detalj hur samhället skall fungera. EU har ursprungligen varit ett framgångsrikt freds- och samarbetsprojekt efter andra världskriget. Efterhand har det dock urartat, ett stort antal mycket välbetalda politiker och tjänstemän sysslar med bagateller, såsom hur bananen skall vara krökt, och om snuset skall tillåtas. I samband med flyktingkrisen förra året blev det kaos, där EU inte agerade på ett förnuftigt sätt.

Nu har den vanliga människan sagt stopp för denna process. EU har blivit en självgående koloss som inte längre har något berättigande. EU bör ersättas med ett frihandelsavtal, samt en del andra frivilliga överenskommelser mellan Europas länder inom t.ex. miljö och bekämpning av kriminalitet. Äntligen har den vanliga förnuftiga människan sagt ifrån, förhoppningsvis kommer vi även i Sverige att få tillfälle till en snar folkomröstning. ”Eliten” kommer dock göra allt för att förhindra detta, de har för mycket att förlora på ett utträde.

Vän av ordning

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.