29 jun 2016 06:00

29 jun 2016 06:00

Obehaglig bussresa

VÄSTTRAFIK

For till Skultorp med buss 10 strax efter klockan 12.00 på midsommaraftonen. Jag gick och satte mig med rullatorn på platsen för rullatorer. När jag gick av kom chauffören ut och hjälpte mig eftersom han inte kört intill trottoaren.

Hemresa med buss 10, gick på klockan 14.10. Chauffören, som nu var en annan, kommer emot mig då jag går mot sätet för passagerare med rullatorer. ”Där får du inte ha rullatorn, jag är ansvarig för mina passagerare”, säger hon. Jag sätter mig ändå och håller mig i rullatorn. Då säger hon: ”Du ska ha rullatorn på den plats där det står rullstol, det har min chef sagt.” Hon stänger sedan av bussen och vägrar köra och ber mig gå av. Så går hon fram till mig och bänder upp mina fingrar, tar stolen och låser fast den i väggen. Ett par med barnvagn sitter där och hon vänder sig till mannen och säger: ”Nu ser du till att hon inte tar sin rullator.” ”Ja, det ska jag göra”, svarar han.

Jag är upprörd och säger att jag är förbannad. ”Här svär vi inte”, säger busschauffören. ”Får jag säga förbaskad?” säger jag och vi fortsätter i samma stil. På fråga från mig vem sätet är till för, säger hon: ”Det är för de som har långa ben!”

Jag är 92 år, ser mycket dåligt, har hörapparat och lider av yrsel.

Besviken resenär

Hemresa med buss 10, gick på klockan 14.10. Chauffören, som nu var en annan, kommer emot mig då jag går mot sätet för passagerare med rullatorer. ”Där får du inte ha rullatorn, jag är ansvarig för mina passagerare”, säger hon. Jag sätter mig ändå och håller mig i rullatorn. Då säger hon: ”Du ska ha rullatorn på den plats där det står rullstol, det har min chef sagt.” Hon stänger sedan av bussen och vägrar köra och ber mig gå av. Så går hon fram till mig och bänder upp mina fingrar, tar stolen och låser fast den i väggen. Ett par med barnvagn sitter där och hon vänder sig till mannen och säger: ”Nu ser du till att hon inte tar sin rullator.” ”Ja, det ska jag göra”, svarar han.

Jag är upprörd och säger att jag är förbannad. ”Här svär vi inte”, säger busschauffören. ”Får jag säga förbaskad?” säger jag och vi fortsätter i samma stil. På fråga från mig vem sätet är till för, säger hon: ”Det är för de som har långa ben!”

Jag är 92 år, ser mycket dåligt, har hörapparat och lider av yrsel.

Besviken resenär

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.