29 jun 2016 06:00

29 jun 2016 06:00

Vart är vi på väg?

VÅLDTÄKT

Tack Jan Hermansson för din insändare i SLA den 21 juni angående skandalen på Finlandsfärjan när en ensam flicka blev utsatt för våldtäkt av fyra (!) män. Män förresten, jag förbehåller mig rätten att kalla dem för våldsverkare. Har man ett så sjukt beteende och en så uppenbar snedvriden människosyn som dessa individer, borde man inte få vistas ute i samhället. Hur tror ni att flickan mår som blev utsatt för dessa övergrepp, kanske får hon men för livet.

Så får man läsa att de här fyra kräken blir frikända i tingsrätten! Upprörande! Hur många flickors liv ska de hinna förstöra innan en kompetent tingsrätt dömer dem till det straff de verkligen har gjort sig förtjänta av? Detta måste överklagas till högre instans.

Förr fanns det ett straff som hette ”snöpning”, det kanske vore något att införa igen!

Man läste ju också i SLA hur flickor blev ihopträngda och tafsade på när de skulle fira ”Sista kvällen med gänget” på Sommarland, en rolig kväll att minnas för ungdomarna. Men hur blev det för flickorna som utsattes för den här kränkande behandlingen?

Man undrar vad vi lever i för samhälle, när all respekt och hänsyn för andra människor sopas under mattan. Vart är vi på väg?

Inga Gunnardo

Så får man läsa att de här fyra kräken blir frikända i tingsrätten! Upprörande! Hur många flickors liv ska de hinna förstöra innan en kompetent tingsrätt dömer dem till det straff de verkligen har gjort sig förtjänta av? Detta måste överklagas till högre instans.

Förr fanns det ett straff som hette ”snöpning”, det kanske vore något att införa igen!

Man läste ju också i SLA hur flickor blev ihopträngda och tafsade på när de skulle fira ”Sista kvällen med gänget” på Sommarland, en rolig kväll att minnas för ungdomarna. Men hur blev det för flickorna som utsattes för den här kränkande behandlingen?

Man undrar vad vi lever i för samhälle, när all respekt och hänsyn för andra människor sopas under mattan. Vart är vi på väg?

Inga Gunnardo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.