30 jun 2016 06:00

30 jun 2016 06:00

Låt britterna lämna EU!

Brexit:

EU är verkligen ett konstigt projekt som har belackare och supportrar inom alla led.

Britterna röstade för att lämna den europeiska unionen. Gott så, vill man inte vara med i något överstatligt, ja då ska man heller inte vara det. En union som är till för att skydda och verka för demokratins ideal kan inte vara hur odemokratisk som helst.

Medierapporteringen om Brexit har varit övervägande kritisk i svenska medier. Men om ett land ska rösta för eller emot så kan väl inte svenska medier bestämma att för och emot ska betyda rätt eller fel? Det verkar som fel sida vann enligt den svenska massmedian. Storbritannien har väl förresten lika eller i vissa fall mer demokratiska traditioner än vad Sverige har?

De flesta i drottning Elizabeth II rike har varit missnöjda med unionen. Nu har de valt att gå ur. Det gamla brittiska imperiet finns inte mer, men britterna vill heller inte bli medlemmar i en slags Europas förenta stater. Både motståndare som anhängare till EU borde faktiskt vara glada. Storbritannien har alltid varit en motsträvig partner inom EU. Nu slipper EU denna struliga och truliga medlem. En slimmad union är bättre borde man tycka.

Vi som är emot EU och dess stormaktsambitioner har ännu fler skäl att vara glada. Om britterna kan, ja då kan vi också!

Henrik Andersson

 

Britterna röstade för att lämna den europeiska unionen. Gott så, vill man inte vara med i något överstatligt, ja då ska man heller inte vara det. En union som är till för att skydda och verka för demokratins ideal kan inte vara hur odemokratisk som helst.

Medierapporteringen om Brexit har varit övervägande kritisk i svenska medier. Men om ett land ska rösta för eller emot så kan väl inte svenska medier bestämma att för och emot ska betyda rätt eller fel? Det verkar som fel sida vann enligt den svenska massmedian. Storbritannien har väl förresten lika eller i vissa fall mer demokratiska traditioner än vad Sverige har?

De flesta i drottning Elizabeth II rike har varit missnöjda med unionen. Nu har de valt att gå ur. Det gamla brittiska imperiet finns inte mer, men britterna vill heller inte bli medlemmar i en slags Europas förenta stater. Både motståndare som anhängare till EU borde faktiskt vara glada. Storbritannien har alltid varit en motsträvig partner inom EU. Nu slipper EU denna struliga och truliga medlem. En slimmad union är bättre borde man tycka.

Vi som är emot EU och dess stormaktsambitioner har ännu fler skäl att vara glada. Om britterna kan, ja då kan vi också!

Henrik Andersson

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.