30 jun 2016 06:00

30 jun 2016 06:00

Vad görs för att hålla sjön ren?

Boulognersjön:

Boulognersjön kom som en drömsjö för många Skövdebor som kunde promenera bara ett par minuter för att bada. Det dröjde dock inte länge efter invigningen av sjön innan det kom nyheter om dålig miljö runtomkring sjön samt att vattnet inte var lämpligt att bada i. Bland annat fick hundägarna klagomål för att de rastade sina hundar i närheten av sjön.

Nu är Boulognersjöns miljö mycket sämre. Både gräsmattorna och sanden är fulla med fågelbajs. Ibland finns det knappt plats att stå för all fågelskit. Det är säkert många småbarnsföräldrar som känner som jag. Man kan knappt hitta en plats på gräsmattan utan fågelskit. Vattnet vid sjökanten mot toaletten luktar obehagligt. Min 3-årige son som gärna brukar bada vägrade gå i sjön när han såg en massa fågelskit även i vattnet. Sanden är också kontaminerad.

Vad gör Skövde kommun för att hålla sjön ren? Tycker kommunen att det fortfarande är attraktivt att bada och sola i sjöområdet Boulogner utan att det finns risk för smitta och föroreningar? Nu väcks frågan igen om E-colibakterier som denna gång kan komma ifrån fåglarna.

Ska Boulognersjön vara attraktiv att bada i så är det kanske dags att hålla ordning på fågelskiten som måste plockas bort flera gånger dagligen under sommaren.

Dip Thapa

Skövdebo

Boulognersjön kom som en drömsjö för många Skövdebor som kunde promenera bara ett par minuter för att bada. Det dröjde dock inte länge efter invigningen av sjön innan det kom nyheter om dålig miljö runtomkring sjön samt att vattnet inte var lämpligt att bada i. Bland annat fick hundägarna klagomål för att de rastade sina hundar i närheten av sjön.

Nu är Boulognersjöns miljö mycket sämre. Både gräsmattorna och sanden är fulla med fågelbajs. Ibland finns det knappt plats att stå för all fågelskit. Det är säkert många småbarnsföräldrar som känner som jag. Man kan knappt hitta en plats på gräsmattan utan fågelskit. Vattnet vid sjökanten mot toaletten luktar obehagligt. Min 3-årige son som gärna brukar bada vägrade gå i sjön när han såg en massa fågelskit även i vattnet. Sanden är också kontaminerad.

Vad gör Skövde kommun för att hålla sjön ren? Tycker kommunen att det fortfarande är attraktivt att bada och sola i sjöområdet Boulogner utan att det finns risk för smitta och föroreningar? Nu väcks frågan igen om E-colibakterier som denna gång kan komma ifrån fåglarna.

Ska Boulognersjön vara attraktiv att bada i så är det kanske dags att hålla ordning på fågelskiten som måste plockas bort flera gånger dagligen under sommaren.

Dip Thapa

Skövdebo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.