01 jul 2016 06:00

01 jul 2016 06:00

Kvavt på biblioteket

STADSBIBLIOTEKET

Härom dagen gick barnen och jag glada i hågen in på Stadsbiblioteket i Skövde, för att förse oss med sommarläsning inför semesterresor och långt sommarlov. Den glädjen och entusiasmen försvann fort – det var så varmt och dålig ventilation där inne, att kraften gick åt att så snabbt som möjligt riva åt oss några böcker och sedan ut igen. Vi trodde naturligtvis att det var något tillfälligt fel, men förstod på bibliotekarierna att det varje sommar var lika varmt och dålig ventilation. Hur står de ut?

Jag ringde till kommunens växel och bad att få bli kopplad till ansvarig för att höra hur det kunde vara så här dålig ventilation på 2000-talet i Sverige. Den trevliga telefonisten och jag kom överens om att det kanske var bäst att felanmäla och lämna namn och telefon så att rätt ansvarig person kan höra av sig, om de vill.

För vår del kan vi gå till andra bibliotek i kommunen, men för personalen ...

Med förhoppning om att det kan bli drägligare arbetsmiljö sommartid för alla som arbetar på Stadsbiblioteket.

Christina Sjöqvist

Jag ringde till kommunens växel och bad att få bli kopplad till ansvarig för att höra hur det kunde vara så här dålig ventilation på 2000-talet i Sverige. Den trevliga telefonisten och jag kom överens om att det kanske var bäst att felanmäla och lämna namn och telefon så att rätt ansvarig person kan höra av sig, om de vill.

För vår del kan vi gå till andra bibliotek i kommunen, men för personalen ...

Med förhoppning om att det kan bli drägligare arbetsmiljö sommartid för alla som arbetar på Stadsbiblioteket.

Christina Sjöqvist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.