02 jul 2016 06:00

02 jul 2016 06:00

Bättre kraftsamla här hemma

FN: S SÄKERHETSRÅD

Sverige har kommit med i FN:s säkerhetsråd! Det är roligt att umgås med betydande diplomater och politiker från de stora länderna såsom USA, Ryssland och Kina tycker politikerna.

Vår statsminister Löfven hävdar att detta är en stor framgång för Sverige och den socialdemokratiska regeringen. Kampanjen har visserligen kostat en hel del skattepengar, men det är det värt, tycker vår geniala utrikesminister Wallström. Hon anser tydligen att Sverige kan påverka mycket i denna församling, vilket sansade bedömare har mycket svårt att förstå. En del hävdar till och med att hela projektet är meningslöst.

Kanske skall man istället kraftsamla i vårt eget fosterland, många tycker att det här hemma föreligger en allt mer problematisk situation inom olika områden. Socialdemokraterna verkar dock inte ha någon tydlig plan för mer närliggande problem såsom bostadsbrist, ökande kriminalitet, dåligt fungerande kommunikationer och skola, listan kan göras lång.

Bekymrad medborgare

Vår statsminister Löfven hävdar att detta är en stor framgång för Sverige och den socialdemokratiska regeringen. Kampanjen har visserligen kostat en hel del skattepengar, men det är det värt, tycker vår geniala utrikesminister Wallström. Hon anser tydligen att Sverige kan påverka mycket i denna församling, vilket sansade bedömare har mycket svårt att förstå. En del hävdar till och med att hela projektet är meningslöst.

Kanske skall man istället kraftsamla i vårt eget fosterland, många tycker att det här hemma föreligger en allt mer problematisk situation inom olika områden. Socialdemokraterna verkar dock inte ha någon tydlig plan för mer närliggande problem såsom bostadsbrist, ökande kriminalitet, dåligt fungerande kommunikationer och skola, listan kan göras lång.

Bekymrad medborgare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.