05 jul 2016 06:00

05 jul 2016 06:00

Alltför många går fria

VÅLDTÄKTER

Angående Jan Hermanssons insändare i SLA 21/6 om våldtäkten på Finlandsfärjan.

Det känns skönt för mig i egenskap av kvinna att läsa att det finns män som reagerar på hur svårt vi kvinnor ofta har det med män som ser oss som ”fritt villebråd” som det är tillåtet att göra vad som helst med. Vårt fina rättssystem är ofta rena hånet.

Hur många kvinnor blir inte regelbundet utsatta för allt möjligt mellan tafsande, hot, våldsakter, förnedring, ja till och med döden. Det kan drabba precis vem som helst.

Jag är en mogen kvinna som står stadigt med båda fötterna på jorden. Helt ”vanlig” men som under flera års tid blivit stalkad av en man som inte alls brydde sig om polisanmälningar eller kontaktförbud. Förföljelse, hot, tafsande, och det dag och natt i flera år. Jo, detta är möjligt i Sverige och är plågoanden smart och ser till att utnyttja tillfällen då inga vittnen finns, så har kvinnan inte en chans inför domstolen. Ord står ju mot ord, jag har upplevt detta. Till slut är nerverna så slutkörda att man inte orkar mer. Jag fick flytta ... Jag fick flytta!

Men med fler riddare som Jan Hermansson kunde man kanske påverka och ändra så att lagen ger oss skydd. I ett nu ”kvinnofientligt” samhälle är det tyvärr för många som går fria och som aldrig behöver sona sina brott.

Utsatt

Det känns skönt för mig i egenskap av kvinna att läsa att det finns män som reagerar på hur svårt vi kvinnor ofta har det med män som ser oss som ”fritt villebråd” som det är tillåtet att göra vad som helst med. Vårt fina rättssystem är ofta rena hånet.

Hur många kvinnor blir inte regelbundet utsatta för allt möjligt mellan tafsande, hot, våldsakter, förnedring, ja till och med döden. Det kan drabba precis vem som helst.

Jag är en mogen kvinna som står stadigt med båda fötterna på jorden. Helt ”vanlig” men som under flera års tid blivit stalkad av en man som inte alls brydde sig om polisanmälningar eller kontaktförbud. Förföljelse, hot, tafsande, och det dag och natt i flera år. Jo, detta är möjligt i Sverige och är plågoanden smart och ser till att utnyttja tillfällen då inga vittnen finns, så har kvinnan inte en chans inför domstolen. Ord står ju mot ord, jag har upplevt detta. Till slut är nerverna så slutkörda att man inte orkar mer. Jag fick flytta ... Jag fick flytta!

Men med fler riddare som Jan Hermansson kunde man kanske påverka och ändra så att lagen ger oss skydd. I ett nu ”kvinnofientligt” samhälle är det tyvärr för många som går fria och som aldrig behöver sona sina brott.

Utsatt

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.