08 jul 2016 06:00

08 jul 2016 06:00

Brott mot kvinnor förringas

VÅLDTÄKTSDOM

I SLA den 6 juli var det en artikel om en våldtäktsman som fick sitt straff ändrat av hovrätten. Våldtäktsmannen blev dömd till utvisning efter avtjänat fängelsestraff av tingsrätten, men hovrätten upphävde detta beslut vilket innebär att våldtäktsmannen inte utvisas.

Tyvärr är det ju inte första gången man läser om att brottslingar slipper utvisning. Detta får en som svensk medborgare att undra hur hovrätten tänker. Våldtäkt är ett allvarligt brott och det måste signaleras att det ger kännbara straff. Detta är ännu ett exempel på hur brott mot kvinnor förringas.

Det finns inte plats för någon medömkan av våldtäktsmannen, han har valt att våldta en kvinna, då har han också själv valt att ta risken att inte få vistas i Sverige och då måste också Sverige stå upp för vilka lagar och värderingar som gäller. Det verkar behövas en lagändring där utvisning med ett livslångt förbud att vistas i Sverige är en självklar åtgärd vid brott för de som inte födda med ett svenskt medborgarskap. Självklart krävs en straffskärpning över lag i Sverige för att stävja brottsligheten.

Kvinna

Tyvärr är det ju inte första gången man läser om att brottslingar slipper utvisning. Detta får en som svensk medborgare att undra hur hovrätten tänker. Våldtäkt är ett allvarligt brott och det måste signaleras att det ger kännbara straff. Detta är ännu ett exempel på hur brott mot kvinnor förringas.

Det finns inte plats för någon medömkan av våldtäktsmannen, han har valt att våldta en kvinna, då har han också själv valt att ta risken att inte få vistas i Sverige och då måste också Sverige stå upp för vilka lagar och värderingar som gäller. Det verkar behövas en lagändring där utvisning med ett livslångt förbud att vistas i Sverige är en självklar åtgärd vid brott för de som inte födda med ett svenskt medborgarskap. Självklart krävs en straffskärpning över lag i Sverige för att stävja brottsligheten.

Kvinna

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.