08 jul 2016 06:00

08 jul 2016 06:00

Har man råd att låta sina barn idrotta?

UNGDOMSIDROTT

Idrotten skall vara en glädje att utöva, men när dagens klubbar inte kan hitta sponsorer själva överlåts mycket på barnen/föräldrarna. Sälja lotter, rabatthäften, toapapper, kläder med mera, är något som ökat lavinartat. Kan man inte sälja så får man ”friköpa sig”, alltså lägga en massa pengar hit och dit, har man då ett par barn som utövar sporter, blir detta ganska mycket pengar och inte lätt för alla att få ihop.

Fokusen hamnar alltså på att sälja en massa saker i stället för att engagera sig i fotbollen. Skövde HF är nog värst, här skall man bland annat tvingas köpa toapapper flera gånger per år, gör man inte det skall man betala sig ur det. Sedan skall man oftast betala alla dessa rabatthäften i förväg innan man börjar sälja dem, mycket pengar att ligga ute med. Klubbarna vet hur svårsålda dessa är och har nu löst det på detta viset, vilket gör att man får massa onödiga häften kvar och är ett par tusenlappar fattigare om man har flera barn.

Det är tråkigt när man älskar sporten och betalar in medlemsavgifter och hjälper till med kiosk och dylikt, men när passionen övergår till frustration och man börjar fundera på om man har råd att låta sina barn idrotta, ja då hamnar man i ett stort dilemma.

Är det bara jag som reagerar så här?

(Obs! Detta gäller givetvis inte bara Skövde HF utan även Våmbs IF med flera fotbollsklubbar i Skövde)

Sportälskande mamma

Fokusen hamnar alltså på att sälja en massa saker i stället för att engagera sig i fotbollen. Skövde HF är nog värst, här skall man bland annat tvingas köpa toapapper flera gånger per år, gör man inte det skall man betala sig ur det. Sedan skall man oftast betala alla dessa rabatthäften i förväg innan man börjar sälja dem, mycket pengar att ligga ute med. Klubbarna vet hur svårsålda dessa är och har nu löst det på detta viset, vilket gör att man får massa onödiga häften kvar och är ett par tusenlappar fattigare om man har flera barn.

Det är tråkigt när man älskar sporten och betalar in medlemsavgifter och hjälper till med kiosk och dylikt, men när passionen övergår till frustration och man börjar fundera på om man har råd att låta sina barn idrotta, ja då hamnar man i ett stort dilemma.

Är det bara jag som reagerar så här?

(Obs! Detta gäller givetvis inte bara Skövde HF utan även Våmbs IF med flera fotbollsklubbar i Skövde)

Sportälskande mamma

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.