12 jul 2016 06:00

12 jul 2016 06:00

Inte alla har schyssta villkor

AVTAL

Visst kan det ibland vara gott med kaffe och en kanelbulle? Men, vet du vart pengarna tar vägen efter att du har betalt?

Många tror att arbetsgivaren får en del, arbetstagaren får en del och att utgifterna täcks. Toppen! Eller? Långt ifrån alla caféer och restauranger har schyssta villkor. Vilket innebär att arbetstagarna, som ofta är ungdomar, inte får någon pension, rätt lön eller är försäkrad vid en olycka på arbetsplatsen. Känner du någon som jobbar på ett café? Har de kollektivavtal? Ett enkelt sätt att ta reda på detta är att leta efter en dekal vid entrén som det står Schyssta villkor eller Visita på.

Christopher, Anders, Bengt-Åke och Fredrik

Agera

Många tror att arbetsgivaren får en del, arbetstagaren får en del och att utgifterna täcks. Toppen! Eller? Långt ifrån alla caféer och restauranger har schyssta villkor. Vilket innebär att arbetstagarna, som ofta är ungdomar, inte får någon pension, rätt lön eller är försäkrad vid en olycka på arbetsplatsen. Känner du någon som jobbar på ett café? Har de kollektivavtal? Ett enkelt sätt att ta reda på detta är att leta efter en dekal vid entrén som det står Schyssta villkor eller Visita på.

Christopher, Anders, Bengt-Åke och Fredrik

Agera

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.