13 jul 2016 06:00

13 jul 2016 06:00

Om slakterierna hade glasväggar...

DEBATT: Köttindustrin

De hemska bilderna från i lördags när den spanske tjurfäktaren Victor Barrio blir ihjälstångad har blåst liv i tjurfäktningsdebatten. EU borde sätta stopp för det grova djurplågeriet. Men pinandet inom köttindustrin är värre och borde därför också rimligen förbjudas.

Om slakterierna hade glasväggar skulle alla bli vegetarianer, säger Paul McCartney, i djurrättsorganisationen Petas video Glass Walls. Sir Paul avslöjar de fruktansvärda övergrepp som kött- och mejeriindustrin utsätter djur för.

Miljarder enskilda djur dödas årligen på vårt klot för att människor vill äta deras muskler. Andra djur tillbringar sina liv i smutsiga och extremt trånga utrymmen, där de tvingas att producera ägg eller mjölk.

Slutligen en tanke till dig som fördömer tjurfäktning: Är det inte dags att sluta äta animalier i konsekvensens namn?

Jonas Norberg

Om slakterierna hade glasväggar skulle alla bli vegetarianer, säger Paul McCartney, i djurrättsorganisationen Petas video Glass Walls. Sir Paul avslöjar de fruktansvärda övergrepp som kött- och mejeriindustrin utsätter djur för.

Miljarder enskilda djur dödas årligen på vårt klot för att människor vill äta deras muskler. Andra djur tillbringar sina liv i smutsiga och extremt trånga utrymmen, där de tvingas att producera ägg eller mjölk.

Slutligen en tanke till dig som fördömer tjurfäktning: Är det inte dags att sluta äta animalier i konsekvensens namn?

Jonas Norberg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.