15 jul 2016 06:00

15 jul 2016 06:00

Kött är mord på miljön

DEBATT: replik

Till X3 i SLA 14/7. Det enkla svaret är att kött inte bara är mord på djur utan även på miljön. Råttorna blir inte fler, skogen kommer inte ätas upp av älgar och jordbruken tvingas inte lägga ner bara för att vi äter växtbaserat.

Men FN:s rapport ”Livestock's long shadow” slår fast att djurhållningen är en av de absolut främsta orsakerna till vår tids allvarligaste miljöproblem – från det lokala till det globala: bland annat utsläpp av växthusgaser, försurning och en pågående förlust av biologisk mångfald.

Våga prova vegankött! Du kommer inte att bli besviken och det är jättebra för djuren och naturen.

Jonas Norberg

 

Men FN:s rapport ”Livestock's long shadow” slår fast att djurhållningen är en av de absolut främsta orsakerna till vår tids allvarligaste miljöproblem – från det lokala till det globala: bland annat utsläpp av växthusgaser, försurning och en pågående förlust av biologisk mångfald.

Våga prova vegankött! Du kommer inte att bli besviken och det är jättebra för djuren och naturen.

Jonas Norberg

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.