16 jul 2016 06:00

16 jul 2016 06:00

Din liknelse är inte bättre

OFREDANDEN

Replik till Anders Löfgren (SLA 14/7).

Du läste inte min insändare riktigt noga. Jag säger ju att det är oacceptabelt detta tafsande och dessa övergrepp som sker. Visst är ett nej alltid ett nej!

Men det finns ju som alla vet individer som man kan kalla sjuka eller på gränsen. Det slår ofta över på sådana och risken är större än vad det gäller män med god uppfostran.

Du skriver att mina föräldrar inte uppfostrat mig och tycker att min liknelse med en störd pitbull är dålig men din är nog inte bättre Anders. Går man som du säger med öppen/blottad plånbok på stan så får givetvis ingen stjäla den men du utsätter dig för större risker på detta sätt.

Övergreppen på tjejer/kvinnor kommer förmodligen att trappas av men för att det skall ske krävs att man från tidig ålder lär sig vad man får göra och inte får göra.

Tyvärr är det så att i dagens samhälle med individer som ofta har en sned syn på kvinnor, beroende på dålig uppfostran eller religiösa tolkningar, måste man vad det än gäller skydda sig och inte utsätta sig själv för onödiga risker. Men som jag skrev; detta kommer nog först att slå igenom några generationer framåt.

Så läs min insändare igen. Jag står på kvinnornas sida och män som ger sig på dessa är enligt mig fega ynkryggar. Personligen förstår jag inte njutningen dessa män får när kvinnan inte vill. För mig skall ju båda parter vilja lika mycket.

Lära för livet

Du läste inte min insändare riktigt noga. Jag säger ju att det är oacceptabelt detta tafsande och dessa övergrepp som sker. Visst är ett nej alltid ett nej!

Men det finns ju som alla vet individer som man kan kalla sjuka eller på gränsen. Det slår ofta över på sådana och risken är större än vad det gäller män med god uppfostran.

Du skriver att mina föräldrar inte uppfostrat mig och tycker att min liknelse med en störd pitbull är dålig men din är nog inte bättre Anders. Går man som du säger med öppen/blottad plånbok på stan så får givetvis ingen stjäla den men du utsätter dig för större risker på detta sätt.

Övergreppen på tjejer/kvinnor kommer förmodligen att trappas av men för att det skall ske krävs att man från tidig ålder lär sig vad man får göra och inte får göra.

Tyvärr är det så att i dagens samhälle med individer som ofta har en sned syn på kvinnor, beroende på dålig uppfostran eller religiösa tolkningar, måste man vad det än gäller skydda sig och inte utsätta sig själv för onödiga risker. Men som jag skrev; detta kommer nog först att slå igenom några generationer framåt.

Så läs min insändare igen. Jag står på kvinnornas sida och män som ger sig på dessa är enligt mig fega ynkryggar. Personligen förstår jag inte njutningen dessa män får när kvinnan inte vill. För mig skall ju båda parter vilja lika mycket.

Lära för livet

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.