18 jul 2016 06:00

18 jul 2016 06:00

Leverans på vallöften

POLITIK

Det är otroligt skönt att det går bra för Sverige och Skaraborg, att vi har en regering som tar ansvar för hela landet och att vallöftena levereras som på löpande band.

För att utveckla den svenska modellen har vi socialdemokrater påbörjat ett samhällsbygge med hittills 60 nya miljarder kronor per år. Vi genomför nu den största välfärdssatsningen på decennier:

Vi investerar 8,3 miljarder kronor per år i skolan för höjda lärarlöner, tidiga insatser och ökad jämlikhet. Andelen behöriga lärare i alla skolformer har ökat med 11 procent bara det senaste läsåret. Barngrupperna i förskolan och elevgrupperna på fritidshemmet minskar. Ett nytt kunskapslyft skapar över 50 000 nya utbildningsmöjligheter varje år.

Från dag ett har vi en aktiv arbetsmarknadspolitik med extratjänster, traineejobb och utbildningskontrakt ger resultat. Det ger naturligtvis resultat. Arbetslösheten minskar, sedan valet har ungefär 110 000 fler människor ett jobb att gå till. Ungdomsarbetslösheten ligger på sin lägsta nivå sedan före finanskrisen. Vi investeringar i järnväg, infrastruktur och bostadsbyggande och utvecklar moderna beredskapsjobb i staten

Budgetunderskottet som den förra regeringen lämnade efter sig har vi minskat kraftigt. Svensk export av varor och tjänster fortsätter uppåt. Vi har rekordtakt i byggandet.

Dessutom har vi höjt taket i a-kassan och tagit bort den borgerliga stupstocken i sjukförsäkringen.

Många har dock inte lagt märke till att alla dessa vallöften har levererats, det är bara att beklaga.

Men att det finns borgerliga företrädare som vill svartmåla Sverige och Skaraborg utan att komma med några konkreta egna idéer är häpnadsväckande oansvarigt.

Den svenska modellen ska utvecklas – inte avvecklas. Vi har kommit en god bit på väg, men vi ser också att vi har mycket kvar att göra. Därför kommer vi att prioritera fler anställda i svensk välfärd, så att vi har en vård, skola och omsorg, vi accepterar inte nya nedskärningar för att finansiera sänkt skatt.

Däremot tar vi ansvar för ekonomin, jobben och välfärden, det förtjänar Sverige och Skaraborg.

Monica Green

skaraborgare och socialdemokratisk riksdagsledamot

För att utveckla den svenska modellen har vi socialdemokrater påbörjat ett samhällsbygge med hittills 60 nya miljarder kronor per år. Vi genomför nu den största välfärdssatsningen på decennier:

Vi investerar 8,3 miljarder kronor per år i skolan för höjda lärarlöner, tidiga insatser och ökad jämlikhet. Andelen behöriga lärare i alla skolformer har ökat med 11 procent bara det senaste läsåret. Barngrupperna i förskolan och elevgrupperna på fritidshemmet minskar. Ett nytt kunskapslyft skapar över 50 000 nya utbildningsmöjligheter varje år.

Från dag ett har vi en aktiv arbetsmarknadspolitik med extratjänster, traineejobb och utbildningskontrakt ger resultat. Det ger naturligtvis resultat. Arbetslösheten minskar, sedan valet har ungefär 110 000 fler människor ett jobb att gå till. Ungdomsarbetslösheten ligger på sin lägsta nivå sedan före finanskrisen. Vi investeringar i järnväg, infrastruktur och bostadsbyggande och utvecklar moderna beredskapsjobb i staten

Budgetunderskottet som den förra regeringen lämnade efter sig har vi minskat kraftigt. Svensk export av varor och tjänster fortsätter uppåt. Vi har rekordtakt i byggandet.

Dessutom har vi höjt taket i a-kassan och tagit bort den borgerliga stupstocken i sjukförsäkringen.

Många har dock inte lagt märke till att alla dessa vallöften har levererats, det är bara att beklaga.

Men att det finns borgerliga företrädare som vill svartmåla Sverige och Skaraborg utan att komma med några konkreta egna idéer är häpnadsväckande oansvarigt.

Den svenska modellen ska utvecklas – inte avvecklas. Vi har kommit en god bit på väg, men vi ser också att vi har mycket kvar att göra. Därför kommer vi att prioritera fler anställda i svensk välfärd, så att vi har en vård, skola och omsorg, vi accepterar inte nya nedskärningar för att finansiera sänkt skatt.

Däremot tar vi ansvar för ekonomin, jobben och välfärden, det förtjänar Sverige och Skaraborg.

Monica Green

skaraborgare och socialdemokratisk riksdagsledamot

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.