18 jul 2016 06:00

18 jul 2016 06:00

Varför är väder så svårt?

METEOROLOGER:

Så här i sommartider är väl de flesta mer intresserade av vädret än annars.

Och vi vill ju gärna att det ska vara sol och varmt. Men den här sommaren har väl hittills inte riktigt levt upp till förväntningarna. Man tittar på vädret på tv:n och hoppas; nu måste det väl komma en värmebölja... Jo då, den glada meteorologen lovar: på onsdag kommer högtrycket! Men inte då – onsdag regnar det och blåser isvindar... Man undrar; vi kan flyga farkoster till Jupiter och se in i minsta atom – men att uppfinna ett säkert sätt att spå väder, det är svårare det!

Nils

 

Och vi vill ju gärna att det ska vara sol och varmt. Men den här sommaren har väl hittills inte riktigt levt upp till förväntningarna. Man tittar på vädret på tv:n och hoppas; nu måste det väl komma en värmebölja... Jo då, den glada meteorologen lovar: på onsdag kommer högtrycket! Men inte då – onsdag regnar det och blåser isvindar... Man undrar; vi kan flyga farkoster till Jupiter och se in i minsta atom – men att uppfinna ett säkert sätt att spå väder, det är svårare det!

Nils

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.