22 jul 2016 06:00

22 jul 2016 06:00

Protest mot delfinarier

DEBATT

Delfiner är fantastiska djur som genom alla tider fascinerat människan. De är intelligenta, vänliga och underhållande djur som ser ut att le hela tiden. Så underhållande att vi utnyttjar dem och använder dem som clowner på delfinarier. Men hur många tänker på priset som delfinerna fått betala? Den mentala, känslomässiga och fysiska stress som delfiner i fångenskap lider av kan allvarligt påverka hälsan hos dem. Enklast protesterar man mot detta genom att inte besöka delfinarier.

Daniel Rolke

Delfiner är fantastiska djur som genom alla tider fascinerat människan. De är intelligenta, vänliga och underhållande djur som ser ut att le hela tiden. Så underhållande att vi utnyttjar dem och använder dem som clowner på delfinarier. Men hur många tänker på priset som delfinerna fått betala? Den mentala, känslomässiga och fysiska stress som delfiner i fångenskap lider av kan allvarligt påverka hälsan hos dem. Enklast protesterar man mot detta genom att inte besöka delfinarier.

Daniel Rolke

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.