28 jul 2016 06:00

28 jul 2016 06:00

Ny reception före lekplatser

DEBATT

Den 21 juli kunde man läsa om dåligt skötta kommunala lekplatser i Tibro, bland annat Språttebo som har trasiga gungor med mera.

Samtidigt har kommunen tagit bort 3 närliggande lekplatser. Magnus Hagebratt säger att det inte finns ekonomiskt utrymme för att hålla alla lekplatser i drift.

Då kan man fråga sig hur det rimmar med ekonomin när man läser på SLA:s Tibrosida den 23 juli, alltså 2 dagar efter, om ombyggnaden av en ny reception i kommunalhuset för 600 000 tusen plus ett sammanträdesrum för kommunstyrelsen. Vad är det för fel på Inredia? För det kostade väl en del? 18 miljoner om jag inte minns fel.

Sen, varför dög inte den gamla växeln? Den har väl fungerat i alla år tidigare. Men de trevliga kvinnorna sitter ju inte kvar. Ni flyttade växeln till Hjo så varför inte bygga en gemensam jättelekplats i Mofalla då ligger den centralt till och då har även Mofallabarnen tillgång till den, kanske även dagis och matställe.

Hur vi kommer dit? Buss och taxi så klart för pengar finns det tydligen gott om.

Johnny Design

Samtidigt har kommunen tagit bort 3 närliggande lekplatser. Magnus Hagebratt säger att det inte finns ekonomiskt utrymme för att hålla alla lekplatser i drift.

Då kan man fråga sig hur det rimmar med ekonomin när man läser på SLA:s Tibrosida den 23 juli, alltså 2 dagar efter, om ombyggnaden av en ny reception i kommunalhuset för 600 000 tusen plus ett sammanträdesrum för kommunstyrelsen. Vad är det för fel på Inredia? För det kostade väl en del? 18 miljoner om jag inte minns fel.

Sen, varför dög inte den gamla växeln? Den har väl fungerat i alla år tidigare. Men de trevliga kvinnorna sitter ju inte kvar. Ni flyttade växeln till Hjo så varför inte bygga en gemensam jättelekplats i Mofalla då ligger den centralt till och då har även Mofallabarnen tillgång till den, kanske även dagis och matställe.

Hur vi kommer dit? Buss och taxi så klart för pengar finns det tydligen gott om.

Johnny Design

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.