29 jul 2016 06:00

29 jul 2016 06:00

Neutralitet det bästa för Sverige

NATO

Sverige har ett så kallat värdlandsavtal med NATO. Men medlemmar i NATO är inte bara de västeuropeiska länderna Storbritannien, Frankrike och Tyskland, samt förstås USA utan Turkiet.

Men är det verkligen bra för Sverige att vara i en slags militärallians med detta land? Statskuppen nu i dagarna och Turkiets konflikt med kurderna inom landet gör att man är än mer kritisk till värdlandsavtalet. Sverige har haft fred sedan 1814, på grund av sin alliansfrihet och neutralitet. Och som det ser ut nu så är neutralitet det bästa för Sverige. Upphäv värdlandsavtalet och inför neutralitet.

Henrik Andersson

Men är det verkligen bra för Sverige att vara i en slags militärallians med detta land? Statskuppen nu i dagarna och Turkiets konflikt med kurderna inom landet gör att man är än mer kritisk till värdlandsavtalet. Sverige har haft fred sedan 1814, på grund av sin alliansfrihet och neutralitet. Och som det ser ut nu så är neutralitet det bästa för Sverige. Upphäv värdlandsavtalet och inför neutralitet.

Henrik Andersson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.