01 aug 2016 06:00

01 aug 2016 06:00

Bra med debatt om idyllen Rosendala

ROSENDALA:

Replik på insändaren den 29 juli.

Rosendala är en idyll. Styrelsen och många enskilda gör ett jättejobb med att ordna aktiviteter och göra det trevligt de boende. Det är fint och välskött på Rosendala.

Det kunde och borde vara en idyll för alla. Det förekommer mobbing på Rosendala och har så gjort sedan 15 - 20 år tillbaka. Det är ett fåtal inblandade och ett fåtal drabbade. Många vet inte ens om att det pågår. Andra blundar och låter det fortgå. En ordförande försökte en gång ta tag i problemet, heder åt honom.

Jag bodde tidigare på Rosendala och var utsatt. Det kunde bestå i att man vägrade hälsa när man möttes, det skreks glåpord efter en efter man mötts, man drabbades av oförklarliga sabotage. Det var inget att ta miste på. Min företrädare på fastigheten flyttade också på grund av mobbing. Några jag pratat med säger att de vill flytta för de tycker det är tråkigt hur de blir behandlade.

Detta är jättesynd för på sikt kan det drabba området med dåligt rykte. Det är ungefär, som i en skolklass där det finns några mobbare och några offer. Skillnaden här är det finns ingen lärare eller mobbingteam, som kan ta itu med problemet och försöka lösa det.

Jag hoppas att den här offentligheten kan bli en början till att börja diskutera vad som pågår.

R. Lindgren

 

Rosendala är en idyll. Styrelsen och många enskilda gör ett jättejobb med att ordna aktiviteter och göra det trevligt de boende. Det är fint och välskött på Rosendala.

Det kunde och borde vara en idyll för alla. Det förekommer mobbing på Rosendala och har så gjort sedan 15 - 20 år tillbaka. Det är ett fåtal inblandade och ett fåtal drabbade. Många vet inte ens om att det pågår. Andra blundar och låter det fortgå. En ordförande försökte en gång ta tag i problemet, heder åt honom.

Jag bodde tidigare på Rosendala och var utsatt. Det kunde bestå i att man vägrade hälsa när man möttes, det skreks glåpord efter en efter man mötts, man drabbades av oförklarliga sabotage. Det var inget att ta miste på. Min företrädare på fastigheten flyttade också på grund av mobbing. Några jag pratat med säger att de vill flytta för de tycker det är tråkigt hur de blir behandlade.

Detta är jättesynd för på sikt kan det drabba området med dåligt rykte. Det är ungefär, som i en skolklass där det finns några mobbare och några offer. Skillnaden här är det finns ingen lärare eller mobbingteam, som kan ta itu med problemet och försöka lösa det.

Jag hoppas att den här offentligheten kan bli en början till att börja diskutera vad som pågår.

R. Lindgren

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.