05 aug 2016 06:00

05 aug 2016 06:00

Bevara Livets brunn

DEBATT

Att Hertig Johans torg behöver en ansiktslyftning tycker nog de flesta Skövdebor. Kullerstenen som lades 1977 är vacker och skulle kunna fortsätta att leva som en inramning av torget.

Då torget lutar så skulle det gå att utnyttja detta till bygget av en naturlig läktare där man sitter med ryggen mot nordväst, och kan se Livets Brunn och en scen i sydost. Att göra torget till den naturliga träffpunkten för stadens evenemang i framtiden. Men varför vill man ta bort Livets Brunn? Att enskilda politiker och tjänstemän tycker att detta är en väldigt bra idé har man ju förstått, men vilka partier är det som står bakom förslaget att göra om torget och framför allt, att ta bort Skövdes ”Fontana di Trevi”, Livets Brunn?

Mikael Ohlsson

 

Då torget lutar så skulle det gå att utnyttja detta till bygget av en naturlig läktare där man sitter med ryggen mot nordväst, och kan se Livets Brunn och en scen i sydost. Att göra torget till den naturliga träffpunkten för stadens evenemang i framtiden. Men varför vill man ta bort Livets Brunn? Att enskilda politiker och tjänstemän tycker att detta är en väldigt bra idé har man ju förstått, men vilka partier är det som står bakom förslaget att göra om torget och framför allt, att ta bort Skövdes ”Fontana di Trevi”, Livets Brunn?

Mikael Ohlsson

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.