10 aug 2016 06:00

10 aug 2016 06:00

Ät inte djur

Nyligen visade SVT att djur som fraktas till Turkiet utsätts för ett ohyggligt lidande. Bilderna är fruktansvärda att se. Men äter vi kött så får vi räkna med ständigt nya hemska avslöjanden från djurindustrin – även i Sverige.

Våra lantbruksdjur lever också i verklighetens Gehenna. Den extrema aveln har lett till mängder med smärtsamma genetiska defekter i leder, skelett och vitala organ. De flesta är mycket grovt överviktiga och hålls instängda på så liten yta att de knappt kan vända sig om.

För dig som ogillar djurplågeri återstår därför bara en möjlig lösning: Ät inte djur.

Jonas Norberg

 

Våra lantbruksdjur lever också i verklighetens Gehenna. Den extrema aveln har lett till mängder med smärtsamma genetiska defekter i leder, skelett och vitala organ. De flesta är mycket grovt överviktiga och hålls instängda på så liten yta att de knappt kan vända sig om.

För dig som ogillar djurplågeri återstår därför bara en möjlig lösning: Ät inte djur.

Jonas Norberg

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.