11 aug 2016 06:00

11 aug 2016 06:00

Satsa på växtbaserad skolmat

SKOLMAT

Höstterminen kör igång och nu startar skolköken i Skaraborg upp sina verksamheter. Vad som tillagas har enorm betydelse för miljön, klimatet och skolbarnens framtida hälsa.

Vår uppmaning till kommunpolitikerna är därför: Se till att det serveras växtbaserat som standard med fokus på grönsaker, frukt, fullkorn, baljväxter, bär, nötter, frön och byt ut komjölken mot havremjölk.

Skolor som satsar på vegetarisk kost istället för dyra animalier sparar pengar som kan användas till att köpa in bättre råvaror vilket höjer kvalitén på maten.

Den mest kostnadseffektiva lösningen för skolorna i Skaraborg är att erbjuda eleverna både miljövänlig och nyttig kost är att ersätta det dyra köttet med billiga baljväxter och att byta ut komjölk mot havremjölk som standard.

Jonas Paulsson

Köttfri måndag

Vår uppmaning till kommunpolitikerna är därför: Se till att det serveras växtbaserat som standard med fokus på grönsaker, frukt, fullkorn, baljväxter, bär, nötter, frön och byt ut komjölken mot havremjölk.

Skolor som satsar på vegetarisk kost istället för dyra animalier sparar pengar som kan användas till att köpa in bättre råvaror vilket höjer kvalitén på maten.

Den mest kostnadseffektiva lösningen för skolorna i Skaraborg är att erbjuda eleverna både miljövänlig och nyttig kost är att ersätta det dyra köttet med billiga baljväxter och att byta ut komjölk mot havremjölk som standard.

Jonas Paulsson

Köttfri måndag

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.