15 aug 2016 06:00

15 aug 2016 06:00

"Vi är totalt uttröttade"

DEBATT:

Jag håller med det som stod i insändaren ”Upprorsstämning inom sjukvården” den 8/8.

Det var bara det att de glömde en kategori som också jobbar och sliter lika hårt inom vården. Nämligen vi undersköterskor.

Nu måste politikerna ta ”tag” i det sjunkande skeppet, det är helt oacceptabelt som det är nu. Vi är totalt uttröttade. Det finns en väldigt bra bild av detta som jag såg på Facebook, där sitter några äldre män och diskuterar : ”först var det brist på sköterskor, sedan ambulanssköterskor och nu vikarier. Tur i alla fall det INTE är brist på politiker inom landstinget.” Vill lägga till undersköterskorna i ovanstående också.

Jag önskade att politikerna kunde hospitera minst en månad inom vården och följa personalen hela tiden plus få vår fantastiskt ”höga” lön den månaden.

Jag har jobbat som undersköterska i drygt 47 år och har fortfarande inte kommit upp i en grundlön över 25 000 kronor.

Men det är klart jag jobbar ju bara med sjuka människor, det är ju inget värdefullt yrke. Eller hur?

 

Älskar mitt jobb, men är uttröttad

Det var bara det att de glömde en kategori som också jobbar och sliter lika hårt inom vården. Nämligen vi undersköterskor.

Nu måste politikerna ta ”tag” i det sjunkande skeppet, det är helt oacceptabelt som det är nu. Vi är totalt uttröttade. Det finns en väldigt bra bild av detta som jag såg på Facebook, där sitter några äldre män och diskuterar : ”först var det brist på sköterskor, sedan ambulanssköterskor och nu vikarier. Tur i alla fall det INTE är brist på politiker inom landstinget.” Vill lägga till undersköterskorna i ovanstående också.

Jag önskade att politikerna kunde hospitera minst en månad inom vården och följa personalen hela tiden plus få vår fantastiskt ”höga” lön den månaden.

Jag har jobbat som undersköterska i drygt 47 år och har fortfarande inte kommit upp i en grundlön över 25 000 kronor.

Men det är klart jag jobbar ju bara med sjuka människor, det är ju inget värdefullt yrke. Eller hur?

 

Älskar mitt jobb, men är uttröttad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.