17 aug 2016 06:00

17 aug 2016 06:00

Märkligt att en tjänsteman svarar

ALMEDALSVECKAN

Angående Christina Herthneks insändare i SLA 16/8.

Skövde kommun styrs av våra politiker. Därför är det är märkligt att en tjänsteman, Christina Herthnek, svarar kring politiska beslut. Det är ksau som uppenbarligen fattat beslut om medverkan i Almedalen. Då är det politikerna som ansvarar för verksamheten.

Alla de arrangemang som fanns under veckan och de som bevistades av politiker och tjänstemän, måste väl veta vad de fick för information och vilka intryck som kan hänföras till vår kommuns verksamhet. Detta borde väl redovisas! I annat fall vet vi ju inte om resan var värd sina kostnader.

Volvos koncernledning finns i Göteborg och då behöver man inte åka till Visby för att träffa dem. Vad kom fram i dessa samtal?

Att skaffa sig nya kunskaper gör man inte där olika aktörer bara marknadsför sin verksamhet. Det krävs betydligt mer!

Det finns andra kommuner som tidigare varit i Almedalen, men som numer håller sig borta därifrån. Anledningen är att de inte anser att närvaron ger de impulser som försvarar de kostnader som besöket innebär.

Kanske detta kunde vara något att ta efter! För jippon i största allmänhet skapar ingen utveckling. Det finns forskning som bekräftar detta.

Bengt Sjökvist

Skövde kommun styrs av våra politiker. Därför är det är märkligt att en tjänsteman, Christina Herthnek, svarar kring politiska beslut. Det är ksau som uppenbarligen fattat beslut om medverkan i Almedalen. Då är det politikerna som ansvarar för verksamheten.

Alla de arrangemang som fanns under veckan och de som bevistades av politiker och tjänstemän, måste väl veta vad de fick för information och vilka intryck som kan hänföras till vår kommuns verksamhet. Detta borde väl redovisas! I annat fall vet vi ju inte om resan var värd sina kostnader.

Volvos koncernledning finns i Göteborg och då behöver man inte åka till Visby för att träffa dem. Vad kom fram i dessa samtal?

Att skaffa sig nya kunskaper gör man inte där olika aktörer bara marknadsför sin verksamhet. Det krävs betydligt mer!

Det finns andra kommuner som tidigare varit i Almedalen, men som numer håller sig borta därifrån. Anledningen är att de inte anser att närvaron ger de impulser som försvarar de kostnader som besöket innebär.

Kanske detta kunde vara något att ta efter! För jippon i största allmänhet skapar ingen utveckling. Det finns forskning som bekräftar detta.

Bengt Sjökvist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.