17 aug 2016 06:00

17 aug 2016 06:00

Vi kan alla bli veganer

KÖTTINDUSTRIN

I sin insändare ”Era kunskaper är lika med zero” ställer signaturen Vallan följande fråga till veganerna (vegetarianerna?) Jonas Norberg och Jonas Paulsson: ”Ska vi släppa alla mjölk- och köttdjur, grisar, höns, kycklingar och så vidare ut i naturen?” (SLA 13/8.)

Det vore nog oförståndigt att släppa ut de djuren i naturen eftersom de inte är vana att klara sig själva där. Bättre är att vi istället låter djuren som vi har få dö en naturlig död och att vi bestämmer oss för att inte skaffa några nya djur som går till mjölk- och köttproduktion.

Så på sikt kan vi säkert allesammans bli veganer. Vore inte det skönt att slippa hålla våra fina djur i fångenskap och/eller döda dem för att få mat när det finns så mycket annat som vi kan livnära oss av, däribland havremjölk, grönsaker, frukt, baljväxter, bär, nötter och frön?

Benny Sikter

Det vore nog oförståndigt att släppa ut de djuren i naturen eftersom de inte är vana att klara sig själva där. Bättre är att vi istället låter djuren som vi har få dö en naturlig död och att vi bestämmer oss för att inte skaffa några nya djur som går till mjölk- och köttproduktion.

Så på sikt kan vi säkert allesammans bli veganer. Vore inte det skönt att slippa hålla våra fina djur i fångenskap och/eller döda dem för att få mat när det finns så mycket annat som vi kan livnära oss av, däribland havremjölk, grönsaker, frukt, baljväxter, bär, nötter och frön?

Benny Sikter

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.