19 aug 2016 06:00

19 aug 2016 06:00

Kommunen gör skillnad på barnen

SKOLSKJUTSAR

Fick besked om skolskjutsarna från Skultorp till Vasaskolan och det visade sig att kommunen gör skillnad på barnen beroende på vilken klass och årskull de tillhör. Helt plötsligt skall de nya eleverna från Skultorp åka i särskilda bussar medan resten åker med Västtrafiks linjetrafik och har busskort och kan åka så att det passar schemat. Detta innebär också att mina barn inte kan åka samtidigt till skolan och har helt olika påstigningspunkter.

Vad jag vet så fick de barn som började på Vasaskolan förra året busskort. Ändrar man regler angående transport till skolan kan man inte meddela detta åtta dagar innan skolan börjar eftersom vi har planerat arbetstider efter att alla barn får busskort och har ingen möjlighet att skjutsa eller hämta barnen om de missar bussen.

Med de nya reglerna får barnen även otroligt långa skoldagar.

Per Oskarsson

Vad jag vet så fick de barn som började på Vasaskolan förra året busskort. Ändrar man regler angående transport till skolan kan man inte meddela detta åtta dagar innan skolan börjar eftersom vi har planerat arbetstider efter att alla barn får busskort och har ingen möjlighet att skjutsa eller hämta barnen om de missar bussen.

Med de nya reglerna får barnen även otroligt långa skoldagar.

Per Oskarsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.