20 aug 2016 06:00

20 aug 2016 06:00

Byt ut rikspolischefen

Bilbränder:

Ett stort antal bilar är nedbrända i många större städer, dock har Skövde klarat sig hittills. Polisen står handfallen och vet inte vad man skall göra. Vår käre rikspolischef tycker att allt fungerar bra, han har i alla fall haft det trevligt under sin semester. Tyvärr finns det inga tecken på att denne kan något påtagligt om polisarbete (eller något om verksamheten på andra statliga verk han tidigare varit chef för). En av de få värdefulla egenskaper han har, är att han tål kritik mycket bra, allt rinner av honom.

Det är verkligen synd om de ordentliga människor som bor i dessa ”utanförskapsområden” vars bilar brunnit upp, många av dem har det säkert ganska knapert. Olika kriminologer och politiker tycker att man skall satsa på dessa kriminella individer och ge dem hopp, till exempel genom att skaffa dem jobb och framtidstro. Vi är dock sannolikt många som tycker att det väsentliga är att dessa istället skall lagföras och därefter sättas där de hör hemma, nämligen i fängelse. Man kan tycka att detta inte löser några problem på sikt, men då de sitter i fängelse kan några brott inte ske.

Sverige håller på att brytas ner av dessa kriminella gäng. Det vore värdefullt om politiker i olika läger förstår detta. Om vi sedan kan byta nuvarande polischef mot en person som förstår polisarbete, vore detta mycket värt.

Vän av ordning

Ett stort antal bilar är nedbrända i många större städer, dock har Skövde klarat sig hittills. Polisen står handfallen och vet inte vad man skall göra. Vår käre rikspolischef tycker att allt fungerar bra, han har i alla fall haft det trevligt under sin semester. Tyvärr finns det inga tecken på att denne kan något påtagligt om polisarbete (eller något om verksamheten på andra statliga verk han tidigare varit chef för). En av de få värdefulla egenskaper han har, är att han tål kritik mycket bra, allt rinner av honom.

Det är verkligen synd om de ordentliga människor som bor i dessa ”utanförskapsområden” vars bilar brunnit upp, många av dem har det säkert ganska knapert. Olika kriminologer och politiker tycker att man skall satsa på dessa kriminella individer och ge dem hopp, till exempel genom att skaffa dem jobb och framtidstro. Vi är dock sannolikt många som tycker att det väsentliga är att dessa istället skall lagföras och därefter sättas där de hör hemma, nämligen i fängelse. Man kan tycka att detta inte löser några problem på sikt, men då de sitter i fängelse kan några brott inte ske.

Sverige håller på att brytas ner av dessa kriminella gäng. Det vore värdefullt om politiker i olika läger förstår detta. Om vi sedan kan byta nuvarande polischef mot en person som förstår polisarbete, vore detta mycket värt.

Vän av ordning

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.