22 aug 2016 06:00

22 aug 2016 06:00

Vem ställer upp på det?

KÖTTINDUSTRIN

Replik till Jonas Norberg (SLA 17/8).

Jag påstod i min första insändare (SLA 13/8) att JN var utan kunskaper om djur och ställde frågan vad vi skulle göra med djuren såväl tama som den vilda faunan. Jag tackar för svaret, vilket visar att min uppfattning om JN:s kunskaper om djur är zero.

Han svarar; ”de ska vi ta hand om på samma kärleksfulla sätt som vi behandlar våra sällskapsdjur”. Jaha ja, mjölkkor, grisar, kycklingar och så vidare ska alltså utfodras och skötas utan att de producerar något, vem kommer att ställa upp på det?

Om den vilda faunan svarar JN inte alls. Hugaligen hur många vildsvin, älgar, vargar, lodjur, rådjur och järvar med mera har vi då om några år? Hur ser betesskadorna ut? Hur många fler olyckor blir det i trafiken?

Till sist; ska vi göra slut på alla idisslare såväl tama som vilda för att de släpper ut växthusgaser?

Ett litet påpekande: bönder är inte ensamma om att äga och sköta våra husdjur, det finns djurskötare också.

Vallan

Jag påstod i min första insändare (SLA 13/8) att JN var utan kunskaper om djur och ställde frågan vad vi skulle göra med djuren såväl tama som den vilda faunan. Jag tackar för svaret, vilket visar att min uppfattning om JN:s kunskaper om djur är zero.

Han svarar; ”de ska vi ta hand om på samma kärleksfulla sätt som vi behandlar våra sällskapsdjur”. Jaha ja, mjölkkor, grisar, kycklingar och så vidare ska alltså utfodras och skötas utan att de producerar något, vem kommer att ställa upp på det?

Om den vilda faunan svarar JN inte alls. Hugaligen hur många vildsvin, älgar, vargar, lodjur, rådjur och järvar med mera har vi då om några år? Hur ser betesskadorna ut? Hur många fler olyckor blir det i trafiken?

Till sist; ska vi göra slut på alla idisslare såväl tama som vilda för att de släpper ut växthusgaser?

Ett litet påpekande: bönder är inte ensamma om att äga och sköta våra husdjur, det finns djurskötare också.

Vallan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.