23 aug 2016 06:00

23 aug 2016 06:00

En rätt sammansatt styrelse saknas

Ungdomsidrott:

Efter en lång semester kom jag åter hem förra veckan och gick igenom alla SLA-tidningar som sparats till mig. Jag hittade då en insändarartikel från den 8 juli, med rubriken Har man råd att låta sina barn idrotta, med signaturen Sportälskande mamma. Du frågade då: Är det bara jag som reagerar så här?

Min uppfattning är följande:

Generellt sett så är både fotboll och handboll billiga idrotter, men kostnaderna varierar mycket beroende på hur respektive förening hanterar sin ekonomi. Min dotter som tidigare spelat handboll och fotboll, fick, liksom vi föräldrar, jobba för att få in pengar för hennes deltagande. När det gäller Skövde HF, har styrelsen de senaste åren misskött ekonomin och därmed belastat flickor och föräldrar med jobb för. Det gick till ytterligheter när det gällde att sälja Rödvita rabatten, toalettpapper och korvförsäljning.

När en styrelse inte har rätt sammansättning och främst saknar ekonomisk kompetens, blir pressen hög på spelare och föräldrar. I Skövde HF sitter fortfarande några personer kvar som inte bidragit med inkomster till föreningen. Det är naturligtvis inte bra, då balansräkningen för föreningen enbart resulterar i minus då utgifter ständigt är större än intäkter. En rätt sammansatt styrelse saknas och därmed fortsätter besparingar. Spelare och föräldrar får jobba onödigt mycket, för att bidraga ekonomiskt.

Vi får väl se hur den nya styrelsen lyckas, vilket ganska snart visar sig. Hoppas föreningen lever vidare och att många nya tjejer söker sig till både handboll och fotboll.

En pappa som älskar sport

Efter en lång semester kom jag åter hem förra veckan och gick igenom alla SLA-tidningar som sparats till mig. Jag hittade då en insändarartikel från den 8 juli, med rubriken Har man råd att låta sina barn idrotta, med signaturen Sportälskande mamma. Du frågade då: Är det bara jag som reagerar så här?

Min uppfattning är följande:

Generellt sett så är både fotboll och handboll billiga idrotter, men kostnaderna varierar mycket beroende på hur respektive förening hanterar sin ekonomi. Min dotter som tidigare spelat handboll och fotboll, fick, liksom vi föräldrar, jobba för att få in pengar för hennes deltagande. När det gäller Skövde HF, har styrelsen de senaste åren misskött ekonomin och därmed belastat flickor och föräldrar med jobb för. Det gick till ytterligheter när det gällde att sälja Rödvita rabatten, toalettpapper och korvförsäljning.

När en styrelse inte har rätt sammansättning och främst saknar ekonomisk kompetens, blir pressen hög på spelare och föräldrar. I Skövde HF sitter fortfarande några personer kvar som inte bidragit med inkomster till föreningen. Det är naturligtvis inte bra, då balansräkningen för föreningen enbart resulterar i minus då utgifter ständigt är större än intäkter. En rätt sammansatt styrelse saknas och därmed fortsätter besparingar. Spelare och föräldrar får jobba onödigt mycket, för att bidraga ekonomiskt.

Vi får väl se hur den nya styrelsen lyckas, vilket ganska snart visar sig. Hoppas föreningen lever vidare och att många nya tjejer söker sig till både handboll och fotboll.

En pappa som älskar sport

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.