23 aug 2016 06:00

23 aug 2016 06:00

Inte konstigt att politiker föraktet ökar

POLITIKERARVODEN

Öppet brev till Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Krisdemokraterna och Sverigedemokraterna.

Nu får det banne mig göras något åt detta. Att sitta i en svensk riksdag är ett förtroendeuppdrag och man ska under den tiden man är verksam ha en skälig ersättning. Vad skälig ersättning är kan man diskutera. När man sedan väljer att avsluta sin tid i riksdagen genom att man avgår eller inte får förnyat förtroende så ska man inte ha någon ersättning alls från riksdagen. Om jag slutar mitt jobb så får ju jag gå till arbetsförmedlingen och anmäla mig arbetslös. Varför gäller inte detta riksdagspolitiker? Många är väl tjänstlediga från sina jobb och kan väl återgå till detta eller om man inte har något jobb så får de väl stämpla precis som vilken annan arbetslös som helst. Med a-kassans ersättningstak.

Inte undra på att gemene man har ett politikerförakt och att detta ökar. Skärpning i leden och lev som ni lär.

Exempel: Reinfeldt tar ut 156 000 kronor i månaden – trots miljonintäkter i sitt företag. Och han är inte ensam, flera före detta ministrar tar ut miljonbelopp trots att de har inkomster från annat håll.

Men nu ska man i ärlighetens namn inte bara klaga på moderater. Så jag ställer här en fråga till alla partier: Hur är det rimligt att detta system får fortsätta år ut och år in utan att någon gör något åt det? Visst det finns ett regelverk som gjort detta möjligt men om man nu gjort ett sådant regelverk så kan man ju göra om regelverket eller hur, ”bara viljan finns” för det är ju politikerna som skapar regelverken.

Så nu skulle det vara bra om någon från vardera parti vill svara då vi är många som undrar.

Tobbe

generation bortskämd

Nu får det banne mig göras något åt detta. Att sitta i en svensk riksdag är ett förtroendeuppdrag och man ska under den tiden man är verksam ha en skälig ersättning. Vad skälig ersättning är kan man diskutera. När man sedan väljer att avsluta sin tid i riksdagen genom att man avgår eller inte får förnyat förtroende så ska man inte ha någon ersättning alls från riksdagen. Om jag slutar mitt jobb så får ju jag gå till arbetsförmedlingen och anmäla mig arbetslös. Varför gäller inte detta riksdagspolitiker? Många är väl tjänstlediga från sina jobb och kan väl återgå till detta eller om man inte har något jobb så får de väl stämpla precis som vilken annan arbetslös som helst. Med a-kassans ersättningstak.

Inte undra på att gemene man har ett politikerförakt och att detta ökar. Skärpning i leden och lev som ni lär.

Exempel: Reinfeldt tar ut 156 000 kronor i månaden – trots miljonintäkter i sitt företag. Och han är inte ensam, flera före detta ministrar tar ut miljonbelopp trots att de har inkomster från annat håll.

Men nu ska man i ärlighetens namn inte bara klaga på moderater. Så jag ställer här en fråga till alla partier: Hur är det rimligt att detta system får fortsätta år ut och år in utan att någon gör något åt det? Visst det finns ett regelverk som gjort detta möjligt men om man nu gjort ett sådant regelverk så kan man ju göra om regelverket eller hur, ”bara viljan finns” för det är ju politikerna som skapar regelverken.

Så nu skulle det vara bra om någon från vardera parti vill svara då vi är många som undrar.

Tobbe

generation bortskämd

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.