23 aug 2016 06:00

23 aug 2016 06:00

Lejonet som ville vara snällt

Saga:

Det var en gång ett lejon som styrde de andra djuren med auktoritet och våld. Många var rädda för lejonet men de vågade inte protestera. Men lejonet blev gammalt och märkte att allt fler djur fick mindre respekt för lejonet.

Lejonets rytande och dess tänder och klor skrämde allt mindre och mindre de andra djuren. Tiden gick och lejonet märkte att allt fler hade mindre och mindre respekt för lejonet. Då fick lejonet en snilleblixt! Lejonet skulle styra över de andra djuren genom att vara snäll. Lejonet gjorde försök att vara snäll, men de andra djuren var lite misstänksamma. Då fick lejonet en ny snilleblixt. Lejonet filade ner sina tänder och klor. Nu skulle alla se att lejonet var snällt. Men när lejonet gjort detta, ja då hade inga djur respekt för lejonet!

Visst påminner vårt lejon om den så kallad svenska kyrkan?

Henrik Andersson

Det var en gång ett lejon som styrde de andra djuren med auktoritet och våld. Många var rädda för lejonet men de vågade inte protestera. Men lejonet blev gammalt och märkte att allt fler djur fick mindre respekt för lejonet.

Lejonets rytande och dess tänder och klor skrämde allt mindre och mindre de andra djuren. Tiden gick och lejonet märkte att allt fler hade mindre och mindre respekt för lejonet. Då fick lejonet en snilleblixt! Lejonet skulle styra över de andra djuren genom att vara snäll. Lejonet gjorde försök att vara snäll, men de andra djuren var lite misstänksamma. Då fick lejonet en ny snilleblixt. Lejonet filade ner sina tänder och klor. Nu skulle alla se att lejonet var snällt. Men när lejonet gjort detta, ja då hade inga djur respekt för lejonet!

Visst påminner vårt lejon om den så kallad svenska kyrkan?

Henrik Andersson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.