24 aug 2016 06:00

24 aug 2016 06:00

Hemliga polisen i Ryd?

Södra Ryd

Nedskräpning och skadegörelse i trappuppgångar, fönsterrutor som slagits sönder, klotter, uppbrutna förråd, åverkan på privat egendom... Listan kan i stort sett göras hur lång som helst och det är inga engångsföreteelser utan det är vardagen för oss som bor i centrala Ryd.

Det har nu gått flera månader sedan några personer som uppenbarligen inte gillar polisen klottrade ner Rydshallen med text och stora bilder. Som fastighetsägare borde man genast vilja sanera bort sådant, men likväl är klottret kvar. Vem som äger fastigheten vet jag inte.

Den 31 maj kunde man läsa i SLA att polisen under eftermiddagen haft en medborgardialog i Södra Ryds centrum. Polisen beskrev dialogen enligt citat: ”De flesta verkar uppleva att de är trygga”. Att fråga Rydsborna hur de upplever att bo i Södra Ryd när de flesta arbetar eller är i skolan är nog bland det mest ovetenskapliga jag kan tänka mig. Med en sådan undersökning får man precis det svar man vill ha, se ovan.

Efter ett 50-tal sönderslagna fönsterrutor på Rydskolan kunde man den 12 augusti läsa en glädjande nyhet i SLA. Polisen skulle nu prioritera upp Södra Ryd, det skulle nu också bli en mer synlig närvaro av polis i området.

Det måste vara den riktigt hemliga polisen med tanke på att jag ännu inte sett till dem.

Bekymrad medborgare

Nedskräpning och skadegörelse i trappuppgångar, fönsterrutor som slagits sönder, klotter, uppbrutna förråd, åverkan på privat egendom... Listan kan i stort sett göras hur lång som helst och det är inga engångsföreteelser utan det är vardagen för oss som bor i centrala Ryd.

Det har nu gått flera månader sedan några personer som uppenbarligen inte gillar polisen klottrade ner Rydshallen med text och stora bilder. Som fastighetsägare borde man genast vilja sanera bort sådant, men likväl är klottret kvar. Vem som äger fastigheten vet jag inte.

Den 31 maj kunde man läsa i SLA att polisen under eftermiddagen haft en medborgardialog i Södra Ryds centrum. Polisen beskrev dialogen enligt citat: ”De flesta verkar uppleva att de är trygga”. Att fråga Rydsborna hur de upplever att bo i Södra Ryd när de flesta arbetar eller är i skolan är nog bland det mest ovetenskapliga jag kan tänka mig. Med en sådan undersökning får man precis det svar man vill ha, se ovan.

Efter ett 50-tal sönderslagna fönsterrutor på Rydskolan kunde man den 12 augusti läsa en glädjande nyhet i SLA. Polisen skulle nu prioritera upp Södra Ryd, det skulle nu också bli en mer synlig närvaro av polis i området.

Det måste vara den riktigt hemliga polisen med tanke på att jag ännu inte sett till dem.

Bekymrad medborgare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.