25 aug 2016 06:00

25 aug 2016 06:00

Djupt omoraliskt!

POLITIKERARVODEN

Replik till signaturen Tobbe (SLA 23/8).

Håller helt med dig angående ersättningar till avgående politiker. Det gäller ju också toppar inom näringslivet som får miljoner när de avgår, även om de misskött sitt uppdrag. Och dessa människor har ju under sina verksamma perioder haft så höga löner/ersättningar att de gott och väl kunnat avsätta medel att leva på en bra tid framöver, vilket en vanlig Svensson som blir arbetslös inte haft möjlighet till. Hen får gå till arbetsförmedlingen första arbetslösa dagen, enligt vad våra högavlönade politiker bestämt. Men det gäller inte de själva! Det är så djupt omoraliskt!

Sen undrar man ju hur dessa ledare och beslutsfattare i samhället skall kunna ha förståelse för den lilla människan när man lever under helt andra förhållanden. Det finns så stora behov överallt numera, men det finns inga pengar, sägs det. Men till topparna finns det obegränsat med pengar! Hur rättfärdigar man detta inför sig själv? Känner man sig så betydelsefull att man anser sig värd allt detta? Tyvärr är det nog så.

Tänk så mycket gott alla dessa pengar skulle räcka till i vårt samhälle!

Sylvia Andersson

Håller helt med dig angående ersättningar till avgående politiker. Det gäller ju också toppar inom näringslivet som får miljoner när de avgår, även om de misskött sitt uppdrag. Och dessa människor har ju under sina verksamma perioder haft så höga löner/ersättningar att de gott och väl kunnat avsätta medel att leva på en bra tid framöver, vilket en vanlig Svensson som blir arbetslös inte haft möjlighet till. Hen får gå till arbetsförmedlingen första arbetslösa dagen, enligt vad våra högavlönade politiker bestämt. Men det gäller inte de själva! Det är så djupt omoraliskt!

Sen undrar man ju hur dessa ledare och beslutsfattare i samhället skall kunna ha förståelse för den lilla människan när man lever under helt andra förhållanden. Det finns så stora behov överallt numera, men det finns inga pengar, sägs det. Men till topparna finns det obegränsat med pengar! Hur rättfärdigar man detta inför sig själv? Känner man sig så betydelsefull att man anser sig värd allt detta? Tyvärr är det nog så.

Tänk så mycket gott alla dessa pengar skulle räcka till i vårt samhälle!

Sylvia Andersson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.