25 aug 2016 06:00

25 aug 2016 06:00

I dag såg jag en polisbil!

POLISEN

Vad är nu detta för rubrik? Ja, som den säger, jag såg en polisbil. Under min relativt långa levnad, har jag inte sett så få polisbilar. Och då uppstår förstås frågan, vad kan det komma sig, att de i stort sett försvunnit från vägarna, tillsammans med motorcykelpoliser?

Och det gäller inte enbart sommaren. Resten av året är det glest mellan mötena med en polisbil.

Alla poliser kan väl inte ha så kallad inre tjänst. Den yttre, det vill säga den viktiga, måste väl också besättas. Har den nya omorganisationen, slukat personal till nya kontor, eller har så många sagt upp sig, på grund av dåliga löner och usla arbetsvillkor?

Något måste ju vara fel, när den yttre tjänsten verkar ha lagts ner. Eller är det storstäderna, där det eldas och skjuts, som får resurserna?

Någon kanske har en förklaring.

Conny Östling

Och det gäller inte enbart sommaren. Resten av året är det glest mellan mötena med en polisbil.

Alla poliser kan väl inte ha så kallad inre tjänst. Den yttre, det vill säga den viktiga, måste väl också besättas. Har den nya omorganisationen, slukat personal till nya kontor, eller har så många sagt upp sig, på grund av dåliga löner och usla arbetsvillkor?

Något måste ju vara fel, när den yttre tjänsten verkar ha lagts ner. Eller är det storstäderna, där det eldas och skjuts, som får resurserna?

Någon kanske har en förklaring.

Conny Östling

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.