26 aug 2016 06:00

26 aug 2016 06:00

Bilbränderna ett stort problem

MILJÖN

Det har skrivits mycket på sistone om hur skadligt lantbruket är för miljön. Men varför är det inte någon som i stället tar upp ett riktigt problem: Hur skadligt är det för miljön att bilar brinner runt om i Sverige varje dag?

Ingen av miljöaktivisterna har hittills tagit upp det här problemet fast det är många hundratals bilar som brinner runt om i landet varje år. Och det är inte någonting som dykt upp precis just den här sommaren. Det här problemet har funnits i det här landet i flera år. Och ingen miljöaktivist har uttalat sig om hur bilbränder påverkar miljön och hur utsläppet från brinnande bilar kan minskas. Ingen har heller föreslagit en fungerande lösning på problemet.

Så lämna lantbruket i fred och lös riktiga problem istället.

En som bor på landet

 

Ingen av miljöaktivisterna har hittills tagit upp det här problemet fast det är många hundratals bilar som brinner runt om i landet varje år. Och det är inte någonting som dykt upp precis just den här sommaren. Det här problemet har funnits i det här landet i flera år. Och ingen miljöaktivist har uttalat sig om hur bilbränder påverkar miljön och hur utsläppet från brinnande bilar kan minskas. Ingen har heller föreslagit en fungerande lösning på problemet.

Så lämna lantbruket i fred och lös riktiga problem istället.

En som bor på landet

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.