27 aug 2016 06:00

27 aug 2016 06:00

Vi ska ta krafttag mot laglösheten

Debatt:

I dag håller Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sitt årliga sommartal. Tyvärr kommer han att behöva berätta om en sommar med växande våld och otrygghet på gator och torg. Musikfestivaler där grupper av män begår sexövergrepp mot unga flickor. Laglösheten i förorter där hundratals bilar har brunnit hittills i år. Nyligen dödades en åttaårig pojke i Göteborg av en inkastad handgranat.

Räddningstjänst, poliser och allmänhet vittnar om en ohållbar situation. Men regeringen Löfven står passiv och handfallen medan kriminella tar över. Löfvens och tidigare Reinfeldts regering har stillatigande sett hur det i landet skapats 55 no-go-zoner där varken polis eller räddningstjänst kan köra in utan fara för sina liv.

Vi ser även med stor oro på utvecklingen mot en välfärd som krackelerar. Det är ovärdigt att andelen fattigpensionärer ökar och nu är runt en kvarts miljon, samtidigt som alltmer pengar går till att försöka hantera konsekvenserna av den stora invandringen.

Vi Sverigedemokrater accepterar inte att den generation som byggt upp vår välfärd hamnar på undantag. Vi kommer se till att alla pensionärer får en god levnadsstandard.

Vi tänker också ta krafttag mot våldet. Vi behöver riktiga straff och obligatorisk utvisning för kriminella icke-medborgare. Det är dags att vi låser in brottslingar istället för att vanligt folk ska behöva låsa in sig själva.

Anders Forsberg (SD)

riksdagsledamot

Josef Fransson (SD)

riksdagsledamot

I dag håller Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sitt årliga sommartal. Tyvärr kommer han att behöva berätta om en sommar med växande våld och otrygghet på gator och torg. Musikfestivaler där grupper av män begår sexövergrepp mot unga flickor. Laglösheten i förorter där hundratals bilar har brunnit hittills i år. Nyligen dödades en åttaårig pojke i Göteborg av en inkastad handgranat.

Räddningstjänst, poliser och allmänhet vittnar om en ohållbar situation. Men regeringen Löfven står passiv och handfallen medan kriminella tar över. Löfvens och tidigare Reinfeldts regering har stillatigande sett hur det i landet skapats 55 no-go-zoner där varken polis eller räddningstjänst kan köra in utan fara för sina liv.

Vi ser även med stor oro på utvecklingen mot en välfärd som krackelerar. Det är ovärdigt att andelen fattigpensionärer ökar och nu är runt en kvarts miljon, samtidigt som alltmer pengar går till att försöka hantera konsekvenserna av den stora invandringen.

Vi Sverigedemokrater accepterar inte att den generation som byggt upp vår välfärd hamnar på undantag. Vi kommer se till att alla pensionärer får en god levnadsstandard.

Vi tänker också ta krafttag mot våldet. Vi behöver riktiga straff och obligatorisk utvisning för kriminella icke-medborgare. Det är dags att vi låser in brottslingar istället för att vanligt folk ska behöva låsa in sig själva.

Anders Forsberg (SD)

riksdagsledamot

Josef Fransson (SD)

riksdagsledamot

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.