30 aug 2016 06:00

30 aug 2016 06:00

Rekryteringscirkus

Rydskolan

Skövde är min stad, och kommer förmodligen alltid att vara. Därför tar det emot att säga att jag skäms för att bo här.

Så mycket som man dagligen kan läsa om i media hur andra kommuner slösar bort viktiga skattekronor, och vi har ju inte varit helt förskonade i Skövde historiskt sett heller – så fortsätter det bara.

Som vi de senaste dagarna kunnat läsa om så har cirka 500 000 kronor lagts på att rekrytera en ny rektor till Rydskolan. Resultatet lät ju inte vänta på sig – nej, jobbet är naturligtvis inte redan tillsatt. Men man lyckades genom en fem minuter lång film reta upp en massa kommuninvånare samt hela lärarkåren på Rydskolan. Kränkande, svartmålande och osann, några av omdömena från personalen som ska få en ny chef.

Hade inte sektorschef Gustav Olsson och grundskolechefen Pernilla Engqvist Widegren kunnat sätta sig ner och ringt upp de tiotalet rektorer de redan riktat in sig på till tjänsten, och helt enkelt pratat med dem? Det tror jag knappast hade gett ett sämre resultat. Dessutom, telefonsamtal kostar ju praktiskt taget ingenting nu för tiden.

Jag skickar med ett råd till samtliga i stadshuset, ni politiker och beslutsfattare i Skövde kommun: nästa gång ni ska fatta något beslut av lite magnitud – tänk en gång, sen en gång till, och sedan en tredje gång. Efter det, res dig ur din kontorsstol och sätt dig på besöksstolen på andra sidan skrivbordet. Se din idé genom en skattebetalares glasögon. Är det här verkligen något som kommer till gagn för mig och kommuninvånarna? Där tror jag en hel del dumheter skulle sållas bort.

Det är väldigt lätt att slösa pengar, andras, det vill säga skattebetalarnas pengar.

Vän av ordning

 

Så mycket som man dagligen kan läsa om i media hur andra kommuner slösar bort viktiga skattekronor, och vi har ju inte varit helt förskonade i Skövde historiskt sett heller – så fortsätter det bara.

Som vi de senaste dagarna kunnat läsa om så har cirka 500 000 kronor lagts på att rekrytera en ny rektor till Rydskolan. Resultatet lät ju inte vänta på sig – nej, jobbet är naturligtvis inte redan tillsatt. Men man lyckades genom en fem minuter lång film reta upp en massa kommuninvånare samt hela lärarkåren på Rydskolan. Kränkande, svartmålande och osann, några av omdömena från personalen som ska få en ny chef.

Hade inte sektorschef Gustav Olsson och grundskolechefen Pernilla Engqvist Widegren kunnat sätta sig ner och ringt upp de tiotalet rektorer de redan riktat in sig på till tjänsten, och helt enkelt pratat med dem? Det tror jag knappast hade gett ett sämre resultat. Dessutom, telefonsamtal kostar ju praktiskt taget ingenting nu för tiden.

Jag skickar med ett råd till samtliga i stadshuset, ni politiker och beslutsfattare i Skövde kommun: nästa gång ni ska fatta något beslut av lite magnitud – tänk en gång, sen en gång till, och sedan en tredje gång. Efter det, res dig ur din kontorsstol och sätt dig på besöksstolen på andra sidan skrivbordet. Se din idé genom en skattebetalares glasögon. Är det här verkligen något som kommer till gagn för mig och kommuninvånarna? Där tror jag en hel del dumheter skulle sållas bort.

Det är väldigt lätt att slösa pengar, andras, det vill säga skattebetalarnas pengar.

Vän av ordning

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.