30 aug 2016 06:00

30 aug 2016 06:00

Stängningen möttes av protester

Rydskolan:

När Rydskolan stängdes var jag aktiv som ersättare i skolnämnden. Anledningen till stängning var flera men det tänker jag inte ta upp här, det finns protokoll att läsa för den som är intresserad. Min upplevelse av denna händelse är att mötas av upprörda föräldrar, elever och lärare som i protest ställt sig utanför Stadshuset när vi hade möte. Mejlboxar som svämmade över av upprörda mejl och tidningar som skrevs fulla av upprörda insändare. Naturligtvis fanns det elever som valde bort Rydskolan men många valde också att gå där. Hur kan man då göra en rekryteringsfilm som i sin reklam beskriver Rydskolan på detta kränkande sätt?

Camilla Meyner

numera aktiv som lärare

När Rydskolan stängdes var jag aktiv som ersättare i skolnämnden. Anledningen till stängning var flera men det tänker jag inte ta upp här, det finns protokoll att läsa för den som är intresserad. Min upplevelse av denna händelse är att mötas av upprörda föräldrar, elever och lärare som i protest ställt sig utanför Stadshuset när vi hade möte. Mejlboxar som svämmade över av upprörda mejl och tidningar som skrevs fulla av upprörda insändare. Naturligtvis fanns det elever som valde bort Rydskolan men många valde också att gå där. Hur kan man då göra en rekryteringsfilm som i sin reklam beskriver Rydskolan på detta kränkande sätt?

Camilla Meyner

numera aktiv som lärare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.