31 aug 2016 06:00

31 aug 2016 06:00

En skymf mot oss alla

RYDSKOLAN

Kommer hem från jobbet, möter upprörd dotter med kompis som frågar om jag läst tidningen och sett filmen. Nej, svarar jag och får både film och tidning uppstucken under näsan. Tio minuter senare undrar jag om jag somnat och vaknat i Nordkorea? För fler direkta lögner och osann skildring har jag nog aldrig varken sett eller hört. Att detta material sedan är tänkt att fungera i rekryteringssyfte är så missriktat som det kan bli.

Det handlar om Skövde kommuns nya film som är tänkt att rekrytera en ny rektor till skolan inför öppnandet av högstadiet. Att beskriva Rydskolan som skolan där ingen ville gå, där inga drömmar föds, där det är helt tyst och tomt i kombination med bilder som visar helt öde skolgård, klassrum och korridorer är en skymf. En skymf mot alla oss som själva gått där, dagligen skickar glada barn dit, mot alla lärare och övrig personal som dagligen går till jobbet på Rydskolan. Hur övriga Rydsbor känner sig efter att ha fått se sitt område porträtteras på detta högst negativa sätt kan jag bara gissa. Själv, som boende i Ryd med barn på Rydskolan, känner jag mig förorättad.

Mycket underligt sätt att sköta er kompetensförsörjning på Skövde kommun!

Lene Lorentzen

Det handlar om Skövde kommuns nya film som är tänkt att rekrytera en ny rektor till skolan inför öppnandet av högstadiet. Att beskriva Rydskolan som skolan där ingen ville gå, där inga drömmar föds, där det är helt tyst och tomt i kombination med bilder som visar helt öde skolgård, klassrum och korridorer är en skymf. En skymf mot alla oss som själva gått där, dagligen skickar glada barn dit, mot alla lärare och övrig personal som dagligen går till jobbet på Rydskolan. Hur övriga Rydsbor känner sig efter att ha fått se sitt område porträtteras på detta högst negativa sätt kan jag bara gissa. Själv, som boende i Ryd med barn på Rydskolan, känner jag mig förorättad.

Mycket underligt sätt att sköta er kompetensförsörjning på Skövde kommun!

Lene Lorentzen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.