31 aug 2016 06:00

31 aug 2016 06:00

Jag förstod inte svaret

SKOLSKJUTSAR

Tack för svaret från kommunen angående skolskjutsar till Vasaskolan (SLA 20/8), jag förstod inte svaret som var ett typiskt politikersvar.

Har försökt att ha en dialog med kommunen, där jag överklagade beslutet, trodde att det skulle behandlas av kommunen, men till min förvåning fick jag brev från förvaltningsrätten i Jönköping att mitt överklagande hade skickats direkt från kommunen. Tycker faktiskt att kommunen kunde ringt och förklarat hur det funkar med skollagen med sådana ärenden, jag som privatperson kan ju inte skollagen.

Tyvärr så blev det som befarat att barnen inte kom med bussen hem redan första veckan eftersom de hade aktivitet på en av kommunens fotbollsplaner och har en bit att ta sig tillbaka till skolan.

Tack för alla samtal hem angående skolskjutsproblematiken. Vem man än pratar med i Skultorp så förstår ingen hur kommunen tänkt. Eftersom kommunen betalar bidrag till Västtrafik så borde man använda deras bussar och på sätt lära barnen att åka kollektivtrafik och skapa ett lärande att det är smidigt att använda och åka buss.

Per Oskarsson

Har försökt att ha en dialog med kommunen, där jag överklagade beslutet, trodde att det skulle behandlas av kommunen, men till min förvåning fick jag brev från förvaltningsrätten i Jönköping att mitt överklagande hade skickats direkt från kommunen. Tycker faktiskt att kommunen kunde ringt och förklarat hur det funkar med skollagen med sådana ärenden, jag som privatperson kan ju inte skollagen.

Tyvärr så blev det som befarat att barnen inte kom med bussen hem redan första veckan eftersom de hade aktivitet på en av kommunens fotbollsplaner och har en bit att ta sig tillbaka till skolan.

Tack för alla samtal hem angående skolskjutsproblematiken. Vem man än pratar med i Skultorp så förstår ingen hur kommunen tänkt. Eftersom kommunen betalar bidrag till Västtrafik så borde man använda deras bussar och på sätt lära barnen att åka kollektivtrafik och skapa ett lärande att det är smidigt att använda och åka buss.

Per Oskarsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.