02 sep 2016 06:00

02 sep 2016 06:00

Varför ska vi betala för flytten?

Vattenfall:

Varför ska Skövdes skattebetalare betala en dryg fjärdedel av kostnaden för att Vattenfall ska flytta sin anläggning i Skövde?

Det liknar alltmer den märkliga Billingehusaffären. Men där får man ändå lite renoveringsobjekt i utbyte, i motsats till affären med Vattenfall. Här får man ingenting, utan man får köpa tomten för ytterligare fem miljoner.

Vattenfall påstår att det kostar 92 miljoner att flytta. Det är väl på denna summa som kommunens avgift har beräknats. Varför ska vi lita på Vattenfalls beräkningar, det finns väl ingen insyn i deras beräkning av arbetet. Är det till kommunens mark som Vattenfall ska flytta, vad betalar Vattenfall i så fall för denna tomt?

Kask

 

Det liknar alltmer den märkliga Billingehusaffären. Men där får man ändå lite renoveringsobjekt i utbyte, i motsats till affären med Vattenfall. Här får man ingenting, utan man får köpa tomten för ytterligare fem miljoner.

Vattenfall påstår att det kostar 92 miljoner att flytta. Det är väl på denna summa som kommunens avgift har beräknats. Varför ska vi lita på Vattenfalls beräkningar, det finns väl ingen insyn i deras beräkning av arbetet. Är det till kommunens mark som Vattenfall ska flytta, vad betalar Vattenfall i så fall för denna tomt?

Kask

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.